Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 14 April 2011

the motion slide by CST Productions

Assalammualaikum ;)

Masih kalian ingat entry yang ini - the matrimony montage by DZP? Montaj tersebut dimainkan selepas montaj yang ini. Pelan awal kami adalah untuk membuat video pre-wedding kami tetapi disebabkan masa yang sangat terhad dan tidak mengizinkan, kami sempat juga grab promosi motion slide dari CST Productions yang bernilai RM99 dan sangat terhad. Alhamdulillah sempat - rezeki kahwin kata orang ;)

Agak berbeda dengan slide dari kebanyakkan bride di luar sana. Bukan sy tidak mahu meletakkan gambar dari kecil hingga ke besar panjang ini, cuma, sy tidak punya waktu untuk punggah khazanah di dalam kotak, memandangkan kami juga baru pindah ke kediaman ini tahun lalu. Ingat seronok berpindah randah? Penat tahu. Bagi husben pula, beliau bekerja dua puluh empat jam tujuh hari dalam satu minggu, dimanakah masa untuk husben pulang ke Gemas? Nan ado untuk mengambil gambar² zaman nakal beliau. Akhirnya, kami hanya meletakkan gambar ketika darah manis dan sangat manis (pre-wedding)

Sudah. Saksikan.



Ada yang menangis, mungkin kerana lagu zaman bercinta Bonda ini agaknya? Sangat sayu dan syahdu, sy sendiri tidak tahu mengapa sy suka mendengar lagu lama, tenang jiwa barangkali kan. Terima kasih kepada Fahim yang mahu melayan kerenah dan kecerewatan sy untuk menghasilkan montaj cantik ini.

Esok, insyaAllah sy akan kemaskini tentang katering yg sy ambil ;)

13 komentar:

K.I.N.A says:
at: 14 April 2011 at 08:49 said...

cantik la cst..sweet couple..;)

jooleata says:
at: 14 April 2011 at 08:54 said...

lyndaa~ my fav song tu.. evergreen lagu ni.. you're my everything..suma org suka kot..

*i xtau kalau org lame2 ajer taste macam ni* haha~

hazlynda kushairi says:
at: 14 April 2011 at 08:57 said...

KINA :
kalau dorang buat promotion, grab segere sebab sangat worth it dgn harganya RM99 je ;)

JOOLETA :
haaa mine too. mase buat preps, asyik lagu evergreen je yg i maen and mostly love songs, maybe sbb i dah tua kot BAHAHAHA ;) and my favourite lagi satu - David Cook "Always be My Baby"

LisaLisut says:
at: 14 April 2011 at 09:31 said...

wah tak sangka lynda suka lagu melayu rupanya hihi. very nostalgia la.i pun suka dolu2 punya lagu.

err i rs mcm nampak promo 99 tu.tapi tak terrrrgrab pulak.ruginyaaa tak grab aritu.ade lg ke tidak gamaknya.

mmg sofistikated sungguh la cik lynda ni.

LisaLisut says:
at: 14 April 2011 at 09:33 said...

dang.i pegi silentkan music.i thought it was malay song sbb u kata lagu bonda zaman bercinta.haha i assume lagu ibu2 kita ni lagu melayu.sorrrry!!!! oooh lagu yg ni mmg evergreen. i suka! (lisa sengal tgk montage switch off lagu hahaha)

fati says:
at: 14 April 2011 at 09:37 said...

MEMANG SYAHDU, BEB!

miss puteri says:
at: 14 April 2011 at 10:39 said...

touching!hehe. sweet!!sukeenye!hehe

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 14 April 2011 at 11:05 said...

ni la kenangan yg ko akan simpan smpi bile2 babe..kalo gado2 ke nnti pun bile tgk vid ni sure rase lain..btw aku pun suke lagu tuh!

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 14 April 2011 at 11:19 said...

mek, scheeeeeewiiiiittttttt! awww!
agak2 ade motion slide promo lagi aku nak jugak lah.
saje gatal2 :)

yours truely of LoveFaithBelieve says:
at: 14 April 2011 at 13:22 said...

huhuuu... touching sgt.. ^_^
bayangkan.. in 5year.. u tgk balik this vid.. romantic kan.. =)

ANET says:
at: 14 April 2011 at 16:03 said...

simple but meaningful :)
lagu ni memang tangkap leleh la hahaha

MIXED MINDS says:
at: 14 April 2011 at 19:14 said...

masha'allah your header is amazing! Is that you? :)

farahfatihah says:
at: 15 April 2011 at 10:46 said...

aku suka!!!

lagu pun lagu fav aku!!

jadi, aku suka lah! hehe

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011