Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 12 May 2011

bukan sombong

Assalammualaikum ;)

Facebook

Sy masih punyai akaun tersebut tetapi tidak diaktifkan seperti sedia kala. Alasan sy secara peribadi adalah untuk ketenangan diri sendiri. Bukan kerana pihak ketiga, ancaman atau pergaduhan, pergolakan rumah tangga, semuanya bukan. Husben masih punyai akaun facebook ;) Sy tidak melarang. Bagaimana pun, sy sudah berfikir masak dan mengambil langkah positif di dalam setiap apa yang dilakukan. Alhamdulillah. Maafkan sy jika kalian sudah tidak nampak nama sy di friend's list dan juga di group BBF. Tetapi kita masih boleh berhubungkan?

Twitter

Bagi twitter pula, memang sy tidak aktif tetapi mempunyai akaun dan pengikut serta mengikut sebahagian daripada bloggers yang punyai twitter. Sy pengguna setia Cokia sejak wujudnya telefon bimbit. Agak sukar untuk sy sentiasa on twitter kerana caj yang dikenakan melalui bil telefon sy bukannya secara pakej bersama internet. Ada rezeki sy tukar jenama lain ya? Doakan.

Blog

Ya, sy masih aktif berblog dan sy akan berkongsi segala apa yang sy lihat dan suka. Semoga kalian terus mengunjung blog sy ya ;)

Yahoo Mail
Sudah tentu kepada sesiapa yang ingin terus berhubung dengan sy secara peribadi, kalian boleh email kepada sy di hazlynda.kushairi@yahoo.com.



Kesimpulan, sy mengambil langkah dan berfikiran positif dengan tidak hanya menggunakan facebook sebagai landasan berkomunikasi. Teknologi kehidupan kita semakin canggih dan semakin ramai yang cuba menguasai sesuatu itu. Kita berkawan bukan sahaja di facebook, di alam maya, tetapi kita ikhlas berkawan di mana sahaja tidak semestinya di alam maya, tidak begitu?

26 komentar:

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 12 May 2011 at 12:16 said...

setujuuuuu!!!hehe

hazlynda kushairi says:
at: 12 May 2011 at 12:40 said...

LALA :
kite kawan dari diploma. kalau dah ditakdirkan berkawan, memane cara pon boleh keep in touch.

lovelyadibah says:
at: 12 May 2011 at 13:56 said...

saya setuju!!:)

hazlynda kushairi says:
at: 12 May 2011 at 14:20 said...

DIBA :
haaa good to see u here babe >.<

fati says:
at: 12 May 2011 at 14:21 said...

yeap! betol! no wonder lah ramai dah tak aktif berfesbuk sekarang.

hazlynda kushairi says:
at: 12 May 2011 at 14:34 said...

FATI :
sudah tiba masa kot? Punya banyak masa untuk aktiviti lain sekarang ;)

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 12 May 2011 at 14:37 said...

kite cume ade blog dengan email je.. hidup lagi tenang kot. kadang-kadang kelakar juga bila dengar kawan-kawan cerita pasal status orang tu dan orang ni kat FB. ade blog pun dah lalai, lagi kalau ade FB.. study ke laut terus agaknya. =)

Mimy Hamid says:
at: 12 May 2011 at 14:43 said...

lynda..i silent reader u...suka baca kisah kisah u..gambar pun suka gak nengok...keep story kat blog eh wlupun ai tak dpt nak addu kat fb..hehe

LisaLisut says:
at: 12 May 2011 at 15:06 said...

whatever ur reason is,its ur choice.so we have to respect la kan.hehe.. :)

teruskan blogging ok!

hazlynda kushairi says:
at: 12 May 2011 at 15:11 said...

OSHINZ :
itu hak individu, kalau mcm sy ni, asyik ngadap pc je, kalau nampak chrome mesti nak bukak fb, so, ive made my positive and wise decision ;)

MIMY :
thanks babe. ala, blog n penulisan yg biasa sahaja. gambar pon tidak macam professional ;) thanks babe for ur support ;)

LISA :
thanksssssssssssssss babe sbb memahami. insyaAllah will do keh ;) good to see u hear babe!

neeza says:
at: 12 May 2011 at 15:55 said...

Hazlynda : saya silent reader blog nie :) Suke blogwalking around. Sbb saya skg dah bosan ngan fesbuk tue :)
Blog adalah 1 hobi bru saya.

Girls Like Me says:
at: 12 May 2011 at 19:53 said...

lynda, takpe, yg penting lynda still berblogging, kalau lynda off blog, lamatnye, boring la dunia b2b ..hehe..

amani.. says:
at: 12 May 2011 at 22:36 said...

kak linda....em em xpela..jnji akak tak lpakan kte..hehehe..

take care dear...

hazlynda kushairi says:
at: 13 May 2011 at 00:37 said...

NEEZA :
sebenarnye sy pun tak terfikir nak berblog tapi tak dijadikan sebagai hobi sbb kadang kala taktau apa nak ditulis, takut org bosan ;)

FAZ :
tidaklah sampai gelap dunia b2b kalau lynda takde, haish.....!!! thanks ek dtg lagi jenguk blog lynda ;)

AMANI :
Ingat le... Mana leh lupe. Kite bersua di sini ajalah ek?

nida-razak says:
at: 16 May 2011 at 10:54 said...

xaktif fb xpe..tp jgn tinggalkan blogging.. =) blogging is better than facebook =)

hazlynda kushairi says:
at: 16 May 2011 at 11:35 said...

NIDA :
betul tu ;) eh, tinggal 1 komen je, teh rest dah hilang? hurm... blog pun semakin menggila.

fati says:
at: 16 May 2011 at 12:25 said...

a'aahhh! apesal i nye komen pon ilang? aritu tgk banyakk

hazlynda kushairi says:
at: 16 May 2011 at 12:40 said...

FATI :
sy pun heran tapi tidak mengapalah ;) semuanya ada di memori fikiran ;)

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 16 May 2011 at 13:19 said...

Aku pun same babe. rase macam dah makin bosan n malas nak bukak FB.
blog, sdang dalam usaha nak buat modification dan nak aktif balik.

take care sayammm!

hazlynda kushairi says:
at: 16 May 2011 at 13:55 said...

KIDZ :
takpe sayam, kita masih boleh keep in touch dengan sms n call kan ;) take care babe, due date bile? habaw mai naa...

Jan@Afzan says:
at: 16 May 2011 at 16:32 said...

lynda..

saya suka dengan statement lynda :
"Kita berkawan bukan sahaja di facebook, di alam maya, tetapi kita ikhlas berkawan di mana sahaja tidak semestinya di alam maya, tidak begitu?"

Dan anda adalah rakan maya saya..

wink

hazlynda kushairi says:
at: 16 May 2011 at 17:37 said...

JAN :

tidak mengapa, dari rakan maya, mana tah uada jodoh kita berjumpa di realiti. terima kasih sekali lagi ya?

MissMommyRhana says:
at: 18 May 2011 at 11:26 said...

hi :) just get linked to ur blog :) keep in touch

hana yoriee says:
at: 18 May 2011 at 12:50 said...

rindu ngan gelak BAHAHAHAHA lynda..huhu

take care lynda..

hazlynda kushairi says:
at: 18 May 2011 at 17:05 said...

MOMMY RHANA :
congratulations on ur pregnancy. thank you dear. keep in touch ;)

hazlynda kushairi says:
at: 18 May 2011 at 17:05 said...

HANA :
BAHAHAHAHAHA nah buat pengobat rindu. take care babe. aku lebih selesa begini ;)

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011