Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 7 June 2011

Setiap minggu kahwin ;)

Assalammualaikum ;)

Semangat sungguh sejak dua menjak untuk kemaskini blog yang agak rapuh ini. Mungkin sebab Seth? Siapa tahu Seth Tan baca entri sy?

Subahanallah. Tak sudah-sudah!

Sy sedar diri bahawasanya sy sudah berumahtangga dalam perkataan skemanya atau dalam bahasa hiphop nya pula, "I'm married yawww!!"

Alhamdulillah, kami disatukan pada 1.1.11.

Zaman sekarang ini, mana ada orang kisah tentang tarikh cantik atau tarikh keramat, asalkan kahwin.

Zaman sekarang ini, tak main tengok tarikh, yang penting cantik seperti 1.1.11 *ehem* atau 09.10.11 atau 11.11.11 atau 20.11.2011 atau cuba lihat kalendar sendiri dan cari? Jangan malas.

Zaman sekarang ini, tarikh pun nak buat kira-kira seperti 05.06.11 iaitu 5 + 6 = 11. Pasti kalian tak selidik habis ni...

Zaman sekarang ini, tak mainlah tarikh sama dengan tarikh ketika berkenalan atau bercinta. Sudah moden katanya.

Zaman sekarang ini, tidak perlu tunggu cuti sekolah seperti dulu kala. Asal nak kahwin,
"Eh, cuti sekolah bila? Cuba tengok kalendar tu haa Seth...."

Zaman sekarang ini, tidak perlu fikir tentang cuti sambung atau tidak, cuti wesak atau deepavali, tetap dijalankan.

Zaman sekarang ini, tarikh pun jadi rebutan ramai, bagaimanakah? Pening.

Zaman sekarang ini, tarikh tidak penting lagi ;)

Yang penting, majlis yang diredhai Allah dan direstui keluarga dijalankan seperti yang dirancang.
Barakallah ;)

Boleh dikatakan setiap minggu pasti ada kenduri kahwin kecuali bulan puasa. Bijak! Lihat sahaja yang meminta alamat dan menghantarkan kad kepada kita, hampir setiap minggu dijemput ke majlis hari besar mereka.

Bercakap tentang tarikh kahwin, pencarian b2b CBL berakhir sudah.
Masih ingat gambar dibawah?


Dengan ini juga, "mereka" ini telah menjemput Creative by LYNDA untuk menjadi sebahagian daripada Hari Besar "mereka". Giveaway yang dihadiahkan kepada "mereka" ini adalah sebagai tanda terima kasih kami kepada mereka yang memberi sokongan dan kepercayaan kepada kami.

Sila ke Creative by LYNDA untuk mengetahui siapakah "mereka" ini ;)

Kepada b2b yang akan berkahwin pada 2012, bersabar ya?
Kita dulukan yang tua. Menghormati yang tua ya?

Tahniah ;)

14 komentar:

LisaLisut says:
at: 7 June 2011 at 10:23 said...

hahahaha.dlm pada berlawak dia kenekan balik kita yg TUA ni.sigh.hahahaha.

tak habis2 dgn Seth. Takde ke org nk nikah on bulan puasa.buat skali majlis buka puasa.niceeeeeeeeeeeeee.sanding masa raya.owh owh owh!

tetiba..cuba bygkan Seth Tan diberi pada Farid Kamil = iras Razmie = Lynda pengsan.hahahahahha

kelipkelipchumel says:
at: 7 June 2011 at 10:42 said...

ehehe..seth tan kompem ada pada setiap entri lately ni ek.ahaha..every weekdays xsabar tgu kul7.gila lah penangan seth tan.

(komen mcm xde kaitan ngan tajuk entri ek.ahaha..ai belasah jek ye bebeh)

miss puteri says:
at: 7 June 2011 at 10:51 said...

demam seth tah melanda di sini.hehe.. hormati yang tua biarpun put muda lagi *perasan*haha... tapi dah gatai nak kawin.hihi

kaklong says:
at: 7 June 2011 at 11:03 said...

hai Puan Lynda...saya Cik Lynda yang akan kawin tahun 2012..hahah =) insyaAllah..
oh yer, boleh saya jadikan Seth Tan sebagai rujukan,...eh, salah..blog u sebagai rujukan B2B?
thnks yer..hope kita leh jadi kawan...;>

Cik Lynda KHAS UTK PUAN LYNDA

adalizee says:
at: 7 June 2011 at 11:39 said...

dah kawen.same date w lynda.senang nak ingat tarikh ;).seth tan kacak bangat.

Reen Tart Nenas says:
at: 7 June 2011 at 12:01 said...

rajin lynda buat entri skang. hehehe takpe2, saye suka je baca. hah, bile nak buat GA untuk mantan B2B nie? mana aci...hehehe

harzharun says:
at: 7 June 2011 at 12:25 said...

mek yang! (bmaksud, awak yg disayangi)..hahahaha!!!..alang2 ko semangat hapdet blog letak pic kawen dgn selingan menyebut nm seth tan ni, ble x ko letak pic ur bunga manggar on both side...yg dah siap la...pic dlm real event...ko bunga ko guna bunga sakura kan...n belah razmie guna riben kan...sbb adik aku br nak btungkus lumus prep kawen dia neh...so, i need an idea tuk tunjuk kat dia...dia cam x minat sgt dgn bunga manggar gula2 sbb belengas t masuk semut sementara simpan katanya...

K.I.N.A says:
at: 7 June 2011 at 12:30 said...

saya belum tua.....HAHAHA..tq lynda..cantik sangat tq tag atas tu..
suka seth tan..oh abang seth tan..haha..

Waniey says:
at: 7 June 2011 at 14:42 said...

lame tak mengomen kt box u dear..kita kan kawen sama tarikh, 1.1.2011..tak terpikir pun nak wed date yg cntik,tp ketentuan Allah ;))

mimie96 says:
at: 7 June 2011 at 15:11 said...

salam Lynda...

;)..kes parah ni..maner taknye..
bla bla bla..."seth"...dot dot dot..."seth"... seth seth seth..
haha

yUmIe says:
at: 7 June 2011 at 15:52 said...

ank aku nnt aku nk letak nme Seth Tan jgk le,voley??skali melalak2 ank aku sbb dh dgr nme tu since dr dlm perut lg.dh muak ktenye.haha..pape pn Seth Tan mmg buat kte cair.ahakss..

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 7 June 2011 at 16:30 said...

seth jejaka pujaan malaya!!!!!! hahaha. sis pun da terjatuh cinta sama seth? camne boleh terlepas contest ni??? ngeeeeeeeeeeeee....

Rilla says:
at: 7 June 2011 at 23:56 said...

Baiklah...hormat orang tua..tak sabar nak tunggu yang 2012 punya.

Tapi betul la. Rilla main pilih je tarikh, tak pedulik pun cuti sekolah ke, tarikh cantik ke. Asal dapat kawin, sudah, haha

FareeZan says:
at: 10 June 2011 at 12:29 said...

kau mmg gila kan dialog seth pon ko apal. hahaha kejis.. ah cuti sekolah kalu buat kenduri rugi,..duit salam sikitla nanti dapt sb org xramai dtg. hahahahaha

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011