Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 8 July 2011

Bersih

Assalammualaikum ;)

Maaf, sy tak berbicara politik di blog.

Maaf, sy tidak terlibat dengan apa sahaja himpunan,
banyak lagi kerja CBL yg harus dilakukan.

Sy tidak mengambil kisah tentang perihal ini sehinggalah,
kejadian hari minggu yang sudah.

Bonda, "Jom kita pergi beli barang dapur?"
Lynda, "Ok jom!"

tiba-tiba...

Lynda, "Kenapa tak beli barang basah, banyaknya biskut n jajan?"
Bonda, "Kita kena bersedia, Sabtu ini tak boleh keluar. You jangan nak kemana-mana"

kesudahan...

Biskut dan stok jajan (tidbits) adalah untuk simpanan, seperti Singapura dilanda todak, mengalahkan Jepun serang Malaya. Tidak mengapalah, hati seorang Bonda, ikut sahaja.

kemudian...

Bonda, "Jumaat ni kita ke rumah Nyah (makcik) di Sungai Buloh."
Lynda, "Okeh mam! I kena pack semua barang n kertas² nak siapkan kerja CBL."

Itu adalah sebutan pelat dari kecil,
mahu sebut Ngah jadi Nyah, hentam sajalah...

Sedang sy kusyuk mengemas rumah, mencuci baju, mengemas beg pakaian pagi tadi, datang pula van bergerak yang muzik Pudar dedangan Rossa sekuatnya, seperti di stadium.

Mahu tahu apa?


Bungkusan dari amazon.com.

Syukur alhamdulillah, selamat tiba.
Nasibaik tiada sekatan jalan pada bungkusan ini.
Jika tidak, pasti minggu depan baru tiba ;)

Hujung minggu yang pasti dimanfaatkan dengan barang baru ini ;)

Selamat hujung minggu!

4 komentar:

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 8 July 2011 at 11:00 said...

ye..sila duduk rumah diam2 yek :)

hazlynda kushairi says:
at: 8 July 2011 at 11:04 said...

LALA :
aku duk umah aunty aku, bawak semua ni, siapkan kerja ;)

farahfatihah says:
at: 8 July 2011 at 11:39 said...

wahh brg apekah itu?

K.I.N.A says:
at: 8 July 2011 at 11:50 said...

haha..pandai lynda kaitkan ngan bersih..:P

nak tahu ape jugak dalam tu..(busy body je kan)

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011