Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 29 July 2011

Mengaum

Assalammualaikum ;)

Tidur lena semalaman? Ada yang tidak lena kerana kecewa tetapi tidur sy lena kerana hujan lebat lebih kurang jam 4.30 pagi tadi. Sy bukanlah seorang kaki bola, tidak mengikuti perkembangan bola. Bila husben pulang menonton bola, sy sibuk dengan kerja-kerja CBL. Tidak pula sy kusyuk melopong menonton bola. Pendek kata, sy tidak suka sukan, sy suka karton ;)

Tetapi berlainan dengan malam sudah. Sy berhadapan dengan televisyen sepanjang perlawanan berlangsung. Tidak tahu peraturan bola, offside apa, in ke out ke, apa yang sy tahu hanya satu GOL! Perkataan yang digunakan seluruh dunia walaupun berlainan ejaan tetapi sebutan yang sama. Pada ketika itu barulah sy tahu siapa Khairul Fahmi yang hangat gosipnya di pasaran tetapi sy sudah kenal Zaquan yang berkahwin dengan Ayu Raudah (maaf ya, yang ini kahwin dengan Rita ya? Lisa bilang, baru sy tahu), selebihnya sy baru lihat semalam. Jakun.

Oleh kerana perlawanan semalam untuk kelayakan ke Piala Dunia, sy menjadi semakin ghairah, semakin cintakan negara sendiri. Sy menukarkan profile picture di laman sosial sebagai tanda sokongan sebagai rakyat Malaysia. Gambar yang dilukis oleh rakan sekelas sy, Cloude Nimbus. Bukan sy seorang sahaja, boleh dikatakan semua rakyat Malaysia menyokong pasukan Harimau Malaya.

Semangat.


Setelah perlawanan berlalu, Harimau tumpas ditangan Singa. Mulalah semua orang kemaskini status di laman sosial. Tergelak sy membaca di news feed. Dalam beberapa minit, semua news feed adalah mengenai kekalahan yang dihadapi, bermacam kata-kata yang dikenakan kepada Singa, termasuk sy yang kononnya "fanatik"

Harimau mula mengaum, bacalah.


Sy turut terjebak dalam membalas komen dan kemaskini status apa sahaja yang sy lihat pada perlawanan malam tersebut. Pelik. Ketika Malaysia dengan Chelsea, Liverpool itu semua sy tidak heran, walhal, mereka itu sudah punya nama di mata dunia. Berlainan pula semalam, menentang dengan Singa, sy menjadi terlebih teruja. Diantara post yang dibaca, sy bersetuju dengan Abg Wira Hidayat.

Bacalah.


Wira Hidayat
"It's not about the game actually... it's about the fans... Congratulations! Bergenang airmata bila tengok sama2 bersatu :) MALAYSIAAAAAAA!!!!"

Sy setuju dengan Abg Wira. Apabila pasukan kita mara untuk berhadapan dengan Singa, kita semua bersatu. Tidak kira Bersih ke Kotor ke, PKR ke BN ke, kita semua menyokong dan bersatu memberi semangat kepada Harimau Malaya.

Demi...


Kita semua bersatu.

1 PASUKAN 1 MALAYSIA.

Sudahlah. Jangan disebabkan bola, Harimau dan Singa bermusuhan.

18 komentar:

amy fahmi says:
at: 29 July 2011 at 10:08 said...

eh, terselit juga my post yang sedih sampai terus tdo tu. bye. ;p

hazlynda kushairi says:
at: 29 July 2011 at 10:11 said...

AMY :
HAHAHA sebab seronok baca, semua news feed pasal kekalahan, semua mengaum ;)

hana yoriee says:
at: 29 July 2011 at 10:11 said...

ok..lupakan semalam..mara utk match akan dtg..hehe..Go Harimau Malaya..

mesti lynda yg plg terasa antara singa dan harimau kan? sebab si isteri di sini, suami di seberang =)

Khalisa Ridzuan says:
at: 29 July 2011 at 10:13 said...

betul.nt cuak husben lynda nk balik spore.hehehehe.joking.

zaquan injured.tak main.smlm tu laki si rita.
ok ta!

Meey@ says:
at: 29 July 2011 at 10:14 said...

haha,bila baca balik my post smlm tu..tetiba rasa...omg EMO nya aku mlm tadi tgk bola!hahaha=p

agree that, sukan menyatukan rakyat!=)

hazlynda kushairi says:
at: 29 July 2011 at 10:34 said...

HANA :
Berani dia nak berpaling tadah pada negara sendiri? Balik nanti rimau betina ngaum! HAHAHA Aku terasa perpaduan antara kita semua, monyokong dan bersatu ;)

hazlynda kushairi says:
at: 29 July 2011 at 10:35 said...

LISA ESTRADA :
HAHAHAHA dia ada sana semalam. takpe², dorang takleh halau keluar sbb bola, singa masih memerlukan tenaga kerja harimau HAHAHA ;P
oh ok, tu laki Rita ek? See, mmg tak amek tahu yg mane satu, yg tau salah sorang kembor HAHA ;P

hazlynda kushairi says:
at: 29 July 2011 at 10:36 said...

MEEY :
HAHAHA Lynda pun sama, bila baca balik, "WOWWWW!!! Sejak bila pandai bercerita ttg bola ni?" HAHAHA

FareeZan says:
at: 29 July 2011 at 11:04 said...

ah stress kalau igt blk lakonan terbaik pemain singapore tu. tak gentle langsung. nsb xnmpk abg aaron pakai jersi singapore kalau x nahas dia.

lovelyadibah says:
at: 29 July 2011 at 12:04 said...

haha..kelakar bila kena demam bola.sbb xreti tgk bola pun.

natrah jaafar says:
at: 29 July 2011 at 19:29 said...

sy pon dah terjebak jugak dengan bola ni sejak dua menjak ni..tp pape pon semalam harimau best..walaupon kat stadium tu beribu manusia..huhu

シマ Syaz says:
at: 30 July 2011 at 18:43 said...

tunang i cakap 'player malaysia stress sb persatuan bini2 pemain bola kata NO MJ kalau kalah!'...
pahape ntah...hahaha

hazlynda kushairi says:
at: 30 July 2011 at 20:30 said...

FAREEZAN :

berani abg aron ajis nak pakai jersi singa. ehem, kuncham jumpe farid kamil >.<

hazlynda kushairi says:
at: 30 July 2011 at 20:31 said...

DIBA :

HAHAHAHA same la dengan Lynda, tak reti tengok tapi semangat Malaysia tu datang secara tiba ;)

hazlynda kushairi says:
at: 30 July 2011 at 20:31 said...

NATRAH :

Semangat 1 Malaysia ;) Seronok tengok semua bersatu.

hazlynda kushairi says:
at: 30 July 2011 at 20:32 said...

SYAZ :

HAHAHAHAHA Rita Rudaini? Ehem. Lynda pun adakala confuse yang mana satu isteri yang mana HAHA ;P

FareeZan says:
at: 1 August 2011 at 11:56 said...

eh kau mana heran dgn fared kamil dh.aha. kunchams gedik leww teww.

tiramisu says:
at: 2 August 2011 at 11:43 said...

i pon terselit, hihi...

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011