Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 2 August 2011

Kota Sebok ramai PENYEBOK!

Assalammualaikum ;)

Bulan Ramadhan bulan yang mulia tapi masih ada yang suka membangkitkan cerita lama dan menyakitkan hati. Kalau diikutkan rasukan syaitan dalam diri, memang sudah kena tetapi malangnya syaitan semua diikat.

Sy tahu disebabkan kejadian Sabtu lepas diikuti dengan entri sy semalam yang tidak berselindung, menerangi setiap fakta yang sy tulis, ada diantara keluarga yang tidak berpuas hati dengan sy dan juga Bonda.

Hanya satu jawapannya,
Sy tidak minta mereka membaca blog sy, hanya orang yang sibuk mengambil tahu dan menjaja cerita sahaja yang akan berbuat demikian. Kalau sudah meluat dengan perangai sy, tidak perlu ambil tahu dan tidak perlu buka blog untuk "ambil tahu".

Haish, sy sememangnya tidak sabar untuk meninggalkan Kota Sebok yang ramai PENYEBOK ini!

Sabar Hazlynda.

Selamat berpuasa ;)

17 komentar:

jooleata says:
at: 2 August 2011 at 08:44 said...

garang nye cik kak.. sbar ye,.. mulut orang bau longkang ni kotor sangat.. pakai clorox belum tentu bersih.. hihi

Fariza says:
at: 2 August 2011 at 08:52 said...

kat mana2 pun mulut org lain tetap berbisa kan. fariza pun dh mls nk layan org mcmtu. buat sakit hati dgr. T_T. lagi2 nk kawin + menjadi > matang, cabaran dgn mulut2 busuk.
biar je lah mrk ok. benda mcmtu xkan berhenti melainkan dunia dh tiada.

farahfatihah says:
at: 2 August 2011 at 09:20 said...

babe, tukar url je la...

sabar yer

Fatin Fairuz says:
at: 2 August 2011 at 10:10 said...

lynda..buat tak reti je lah..kalo diorang sebok2..cakap je lah..
"itu blog aku..yg ko sebok pi bace ape hal?..blog aku..aku de hak nak tulis ape aku nak.."

betol tak?

kaklong says:
at: 2 August 2011 at 10:12 said...

kak long rasa cik puan lynda kne tenang ye dear...

biasa la manusia skrg mne nak kita hidup bahagia kan..

byk kan berdoa yer..u can dear! ;)

FareeZan says:
at: 2 August 2011 at 11:32 said...

ah buat bodoh sudah dgn org2 bodoh ni. eh eh. :P

natrah jaafar says:
at: 2 August 2011 at 12:21 said...

kak abaikan je manusia mcm ni..dah tau tak suka kite tp tetap nak ambik tau dgn membaca blog..haha..salam ramadhan

hazlynda kushairi says:
at: 2 August 2011 at 22:43 said...

JOOLETA :
mmg garang sebab orang ambil kesempatan atas kebaikan kita. kita berdiam, orang berdendam. mulut longkang hati najis macam ni sepatutnya bersemuka tetapi bila berdepan semua berdiam. mencabar Lynda mmg silaplah.

hazlynda kushairi says:
at: 2 August 2011 at 22:44 said...

FARIZA :
mulut akan berhenti menjaja kalau sudah kene sekali dengan Lynda. menunggu masa dan saat itu sahaja. Tiba waktunya memang kena!

hazlynda kushairi says:
at: 2 August 2011 at 22:46 said...

FF :
aku TAKKAN tukar url, aku tak takut dengan mereka yang tua, aku mmg tidak menghormati mereka sebab dorang sendiri tak menghormati Arwah Maktok n mak aku. Aku mmg pantang orang sentuh atau ungkit perihal maktok n mak aku. dorang mencabar salah orang. dan aku berdoa agar si PENYAMPAI tu bagitahu satu dunia ttg apa yang aku tulis.

hazlynda kushairi says:
at: 2 August 2011 at 22:52 said...

FATIN :
itulah yang peliknya. kite blog bukannya gune duit dorang utk menulis, nuffnang yang bagi duit. orang macam ni sebenarnya dengki, tak boleh tengok orang senang, setiap pergerakan dan penulisan kita sebuk nak menjaja. macam takde kehidupan sendiri. kasihan.

hazlynda kushairi says:
at: 2 August 2011 at 22:53 said...

KAK LONG :
terima kasih babe. walaupun kita masih budak tapi adakala rasanya mereka inilah yang perangai kebudakan. takpa, perjalanan mereka masih panjang, Allah tahu siapa benar siapa salah.

hazlynda kushairi says:
at: 2 August 2011 at 22:56 said...

BEJAN :
aku rase ko pernah jumpe dorang ni, aku mmg selalu proceed plan b = buat bodoh tapi makin hari, baru aku tau si penyampai yang menyapaikan ape yg aku tulis. kasihan sbb blog die macam haram sbb tu dia baca blog aku kot? sekian.

hazlynda kushairi says:
at: 2 August 2011 at 22:57 said...

NATRAH :
salam ramadhan babe. itulah peliknya manusia bodoh mcm ni, tak suka takyah bukak, even lynda pun tak pernah bukak blog haram dorang apatah lagi facebook! dah tak suka, takyah amek tahu, akan datang kita taktau, sebok amek tahu hal kita. tade keje lain kot? takde life!

oshinz says:
at: 3 August 2011 at 14:06 said...

makcik makcik tahap pemikiran kuno memang macam tu. pekakkan saja telinga sis.. pasti ada balasan untuk orang yang sebegitu. kalau bukan di dunia, di akhirat itu pasti.

jasonfan says:
at: 4 August 2011 at 15:23 said...

According to the law, a wedding dress offen have two steps. The new couple must sign in the registration office to register a marriage. This is usually held in the workday, participants also include the wittness of marriage , family members and close friends. Then the bride and
bridal online shop will choose another place to host weddings, which offen on saturdays. A special ceremony held outside is also popular. Some couples chose only parties to celebrate.
“The currently trend of wedding ceremony is that the new couples want to have fewer guests while they can spend a pleasant moments, tastes a high-qulity banquet and also have a rule on the wearing ”.said by Blair , a wholesale wedding dresses planner in switzerland.
As one of the first wedding planer of the country, Blair have organized and planned the weddings for 12 working years. As far as Blair have concerned, a sucessful wedding has its secret. “ the most important thing is that the new Lace wedding dressescan have their dream came true. They can give a schedule to make clear the activities for the guests.

bee-mm says:
at: 10 August 2011 at 16:28 said...

buat bodo je...

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011