Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 4 August 2011

Percayalah Hazlynda!

Tawakal dan berserah, Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.

Bersabar kerana itu semua dugaan dariNya.

Sy mengambil keputusan Plan B = BUAT BODOH.

Bagi sy mereka tidak penting mana pun dan sy tidak pernah mengambil kesempatan diatas kebaikan atau kemewahan sesiapa pun di dalam keluarga.

Bukan senang nak jadi senang tapi senang nak jadi susah.

Daripada memikirkan tentang mereka, ada baiknya sy ingat pada Allah agar peroleh ketenangan.

Sebab sy percaya, antara doa yang dimakbulkan Allah adalah doa orang yang berpuasa dan yang teraniaya.

Arwah akan pulang bulan mulia ini, sanggupkah mereka lihat roh Arwah melihat keretakan keluarga?

Bak kata Nabil, "Lu pikir-lah sendiri"

Sy tidak mahu jadikan blog ini sebagai tempat meraih simpati.

Berundur tidak bererti kalah atau menyerah.

Bertindak tidak bererti berdendam atau membenci.

Berdiam adalah perkara yang sebaiknya.

Sy tidak menghukum mana-mana pihak kerana orang luar tidak tahu hal sebenarnya.

Sy tidak menyalahkan mana-mana pihak kerana tidak seorang pun sempurna.

Sy tidak menghalang orang untuk membenci tindakan dan perilaku sy.

Jika kalian rasa blog sy terlalu menjengkelkan, silalah berundur.

Tiada paksaan.

Blog ini adalah tempat sy meluahkan perasaan dan berkongsi perjalanan hidup sy.

Jika ada yang kurang selesa, sy tidak memaksa untuk membaca.

26 komentar:

neeza the gojes says:
at: 4 August 2011 at 10:49 said...

Lynda: Yap, saya sokong!!! Sbb lagi byk kita bercakap, lagi byk kita bertelagah kan??

Atiqah Ahmad says:
at: 4 August 2011 at 10:52 said...

"Giving up doesn't always mean that you're weak, sometimes it means you're strong enough to let go."

Let it go dear. selagi bercakap tak kena bayar duit, tak payah bayar tol, tak kena bayar cukai. selagi tu orang akan terus-terusan bercakap.

biarkan jer. chill ok. :)

hazlynda kushairi says:
at: 4 August 2011 at 10:54 said...

NEEZA :
hurm. i've made the right choice ;) telinga ni dah malas nak mendengar omongan dorang.

UyaRayza says:
at: 4 August 2011 at 10:55 said...

doa byk2 k lynda..insyaallah org yang banyak cakap pun isi kosong buat apa kan..tak guna byk bercakap bulan2 puasa nie..b strong k :)

hazlynda kushairi says:
at: 4 August 2011 at 10:56 said...

ATIQAH :
exactly! that was in my mind, i know im strong enuf to let it go. chillax and enjoy my life. they are always there to ruin on peeps life. Allah maha mengetahui dan Arwah pasti tahu apa sebenarnya yang berlaku. Thanks babe ;)

hazlynda kushairi says:
at: 4 August 2011 at 10:57 said...

UYA :
thank you so much for your support babe. Betul tu, telinga Lynda pun dah malas nak mendengar bisikan syaitan nirojim.

Jan@Afzan says:
at: 4 August 2011 at 11:22 said...

silent is the best therapy

Kita doa je banyak2.

Hidup ini mcm roda..

Lynda, sila kuatkan semangat anda! Gambatte! Caiyok!

siti alwani says:
at: 4 August 2011 at 11:41 said...

Hi Lynda. Sometimes negative and unfavourable thoughts are meant to be kept to yourself. I used to love reading your blog... but I find it quite disturbing when you started blogging about people and presuming negative things about people and those sort of things. Not everyone is perfect. Everyone is flawed in their own ways. I'm not saying you're a bad person for blogging as such, but such kind of thoughts expressed sometimes makes a person think one kind about your character. Like being too judgemental and sometimes people can find it very offending. And perhaps also scared to befriended with you. This is just my 2 cents to share with you. We are after all always constantly learning and improving.

hazlynda kushairi says:
at: 4 August 2011 at 12:52 said...

JAN :
thank you so much. Lynda sudah pun memilih dan mempunyai jawapan tu semua.

hazlynda kushairi says:
at: 4 August 2011 at 12:52 said...

SITI ALWANI :
I reserve my comments. These are my opinions, my feelings... Say what you like but who cares...

K.I.N.A says:
at: 4 August 2011 at 12:58 said...

takkan berundur dari blog lynda..hee..

Nadya Zahid says:
at: 4 August 2011 at 13:05 said...

Lynda-buat bodoh adelah medium yg terbaek...xpyah layan org yg memeningkan kepala otak cmni coz in the end..it is about urself...diri u yg akan tanggung susah snang sume tu n trust me..org yg suka bercakap2 tu..kalau u susah...sorang pon xnak tolong nanti...
owh ya, about blogging...i rase sape yg xsuke ape yg u tulis...xpyh la masuk blog u lagi...btol x?
and we are here always love to read ur stories...and the best..it is REAL LIFE STORIES....
chill lynda....jgn sedeh2 bende2 yg xmendatangkan kebaikan dalam hidup u...

~ NANA ~ says:
at: 4 August 2011 at 13:09 said...

pedulikan apa org nk ckp...yg penting u tahu apa yg u tulis :)

kdg2 apa yg kita nk sampaikn melalui penulisan kita ni, tak semua msg yg diterima tu tepat pada point yg kita nk sampaikn sbnrnya

Khairiyah aka Kerry says:
at: 4 August 2011 at 13:12 said...

lah.blog kita, suka ati la nak tulis ape2 pun.tak suke kan blh klik pangkah kat belah kanan atas sekali tu..the reason y kery taknak family tau kewujudan blog wedding itu.huhu.

kery pun takkan mengundur dari blog linda.keep on writing!!

missbutterfly says:
at: 4 August 2011 at 13:14 said...

its ur blog babe. u can write anything. tak suka sila ctrl f4. ok baii

LisaLisut says:
at: 4 August 2011 at 13:22 said...

tabah hazlynda tabah! :) u ade mak and husben.tak perlu mereka yg tak dtgkan faedah. i know its not easy to buat bodoh(while dlm hati dan kepala kdg2 terfikir) tp yes,buat tatau je.yg pnting kita bahagia :)
dia tak bg sesen pn duit mkn or support our life etc.tabah babe :)

i pn ade cousins i yg baca blog i.haha so far tak kata apa just tye certain bab wedding preps sbb dia pn nk kawin.huhu..(tatau la kalau belakang ade mengata tu dia pye pasal haha)

ok bye.

Mawar misswateva says:
at: 4 August 2011 at 13:41 said...

u've the right to say whatever u wanted to.after all, it's ur blog!biarkan mereka.
we sapot and laf u puan lynda!

nYomeL says:
at: 4 August 2011 at 13:51 said...

Eh..?? saya xnak lah berundur. saya nak terus bace blog ni. heheheee.. chillax babe! :D

intan says:
at: 4 August 2011 at 14:00 said...

sabar dear.. ini kan blog u, suka hati la u nak tulis ape, biarkan diorang tu..

buat apa kita nak susahkan hati fikir pasal orang camtu..jangan peningkan kepala ye, u still have us, hugs n kisses!

farahfatihah says:
at: 4 August 2011 at 14:42 said...

sabar lynda sayang....kebenaran itu akan berpihak pd kamu jua....persetankan kata2 org yg hanya dengki iri hati melihat kebahagiaan org lain.....yang penting kamu sekeluarga bahagia

AnEs says:
at: 4 August 2011 at 15:30 said...

lynda, sabar dan buat tatau je..

berdiam tak bermaksud mengalah..its just that u r wise enough not to bark back like them whose barking behind ur back..

and, tak takot pun nk kawan dgn lynda. hehe

oshinz says:
at: 4 August 2011 at 16:26 said...

saya peminat setia sis, even sis belog tantang keluhkesah kehidupan pun, kite tetap nak bace. sabar banyak-banyak ye sis. biasalah manusia.. =) smile always eh.

anaztasias nora aira says:
at: 4 August 2011 at 16:38 said...

dont give up lynda. pedulikan aje. saya ada di sini :)

Hidayati Farhan says:
at: 4 August 2011 at 18:48 said...

lynda, org yg ada dlm situasi awk je yg tahu. tp kami semua disini ada utk awk. yayy, we luv n support u :)

hidden.wing says:
at: 5 August 2011 at 08:55 said...

Pape pun, keep blogging babe! :)

miss puteri says:
at: 5 August 2011 at 09:25 said...

go lynda..go lynda!! we love u!!!. hugs.... keep blogging. nanti saya bosan tatau nak bace blog sape!!hehe

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011