Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 12 September 2011

Lebih bersemangat!

Assalammualaikum ;)

Minggu sudah bersemangat dengan blog wajah baru. Entah kenapa tetiba mood untuk kemas kini blog tidak ada tetapi untuk menghiasi blog itu seperti sudah ketagih. Dari jam 1.30 pagi hingga 4 pagi menyiapkan blog, menyalah ketika membuat final assignment - asyik mengantuk je! Memang benar, sekali dah tahu nak tukar sana dan sini, dah mula jadi ketagih.


Hujung minggu sudah, bersemangat pula menukar layout Creative by LYNDA. Mencari background di laman web yang sama, shabbyblogs.com. Lebih sesuai dengan corak flora memandangkan CBL lebih ke arah flower paper. Dahulu kelihatan agak kosong dan membosankan, kini rasanya lebih bersemangat untuk berbisnes HAHAHA ;)

Ini pula Creative by LYNDA ;)

Dan ada yang lebih bersemangat, sy tidak hanya duduk berblog dan berbisnes, sy masih mempunyai pekerjaan tetap yang harus dilaksanakan tanggungjawab. Siapa kata tanggungjawab sebagai seorang pendidik itu senang? Adakala sy ramah bergelak bersama pelajar, adakala sy garang dan memarahi apabila tidak hadir ke kelas atau tidak membuat assignment sy. Adakala terfikir juga, "dulu masa kita belajar, begini agaknya perasaan pensyarah kita..." Adakala kita dibenci oleh pelajar, ada kala kita disayangi pelajar, seperti di bawah ini;

Ini yang membuat sy tersenyum walaupun hari mendung dan jalan sesak ya amat!

Selamat hari Isnin ;)

5 komentar:

erin moshimoshi says:
at: 12 September 2011 at 10:41 said...

nice .. dear ... email dear ..reply

LisaLisut says:
at: 12 September 2011 at 10:55 said...

wondering mcm mana bole smpt main fb smbil siap.hahaha.mmg BB lekat kt tgn jela ni.
lawa ok both layout.takdela buta IT sgt.hahaha.

lainkali u ckp siapa tak buat assigment sy denda buat tq tags order2 saya.hahaha

kaklong says:
at: 12 September 2011 at 12:28 said...

nice....cantik.....menarik...

kak long suke! ...

pe pun, semoga hari2 yg mendatang mbuat lynda lebih bsemangat k..

tka cre..!

oshinz says:
at: 12 September 2011 at 13:27 said...

suka header baru!!! emm tapi rasa macam suka je semua header sis lynda ni.

Mrs.aisheiteru says:
at: 14 September 2011 at 12:04 said...

cantik la lynda. faeza pun sama kalo smpi mood mcmtu sanggup tdo lambat. nice sesangat!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011