Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 19 October 2011

Sudah-sudahlah tu duhai husben!

Assalammualaikum ;)

Ya-ya, Puan Hazlynda yang menulis, semalam beri peluang pada blog untuk meluahkan perasaannya. Sekali sekala.

Baiklah, rabu yang ringkas, jadual kelas yang padat.

Rabu tanpa kata tapi masih hendak berkata dan gelak.

Mengapa?

Hari itu, husben pulang, sy tahu bahawa beliau sudah memperbaharui passport (ketika itu terjumpa Syima Syaz tetapi segan mahu tegur, takut tersalah org). Sudah dapat passport baru, husben harus memperbaharui permit kerja dan pas masuk site.

Baru-baru ini ketika husben pulang, seperti biasa sy harus sediakan beg beliau untuk pulang ke Kota Singa, sedang sy menyimpan barangnya, terjumpa passport dan tergerak hati untuk melihat permit kerja dan pas masuk site beliau.

HAHAHAHAHAHAHA tergelak besar sy. entah apa-lah husben ni!

Husben : Kenapa awak gelak besar?

Sy : Sudah-sudahlah tu berwajah gini, jangan perasan lagi.

Husben : Kenapa pula? Itukan pas dengan permit baru sy.

Husben masih blur lagi, tidak tahu mengapa sy gelak terbahak, memang sudah tidak hiraukan beliau.

Husben : Simpanlah balik, nanti hilang. Gelak pula dia!

Merajuk sudah.

Nak tahu mengapa sy gelak?

HAHA

HAHAHA

HAHAHAHA

HAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Sudahlah tu gelakkan dia. Derhaka punya isteri!

Mana tidaknya?

Husben suka budget artis.


Sorry husben, tidak ada niat untuk gelak terbahak tapi bila sy kata sy macam Emelda, isteri Adlin, awak kata sy perasan artis tapi awak pun sama.

Oklah, kita sama-sama budget artis ok?

1436.

Kalian rase 1436 tu ape? HAHAHAHAHA *wink*

16 komentar:

erin moshimoshi says:
at: 19 October 2011 at 08:36 said...

teruknye akk lynda .. hahahaha tapi ok what sweet gitu ...

1436 tu ape ? nth

Fariza says:
at: 19 October 2011 at 08:37 said...

amboi kemain gelak.
hahahahahahaha.
dua2 kena budget artis gitu.
143 ;)

Cik Zimie says:
at: 19 October 2011 at 09:31 said...

uisss kuat betul puan lynda ni gelak.kihki

rasanya kan?rasa jela.1436 tuuuuu i love u husben kotttttt :p

farhanna says:
at: 19 October 2011 at 09:41 said...

1436 = i love you somuch kot linda.. betul x?

hazlynda kushairi says:
at: 19 October 2011 at 09:48 said...

ERIN :
HAHAHAHAHA dia selalu gelakkan, kali ni kite gelakkan die. adil.

1436, Cik Zimie jawab betul ;)

FARIZA :
HAHAHAHAHA 2-2 budget artis. mane boleh sorang² budget.

hazlynda kushairi says:
at: 19 October 2011 at 09:49 said...

ZIMIE :
Lynda mmg kuat gelak, kadang² baru kenal pun dah boleh gelak tampor HAHAHAHAHAHA ;P

Pandai ek Zimie, 1436 = I love you husben/razmie. eceh!

FARHANNA :
I love you so much dah jadi 14324 ;) cannot main tipu ;P

LisaLisut says:
at: 19 October 2011 at 10:31 said...

hahaha cm farid kamil okkk. tp kalau i love u husben kenapa mest 1436? kenapa tak 2117? haha

hazlynda kushairi says:
at: 19 October 2011 at 10:44 said...

LISA :
takde makne. kembang kempis la perut boroi husben i kalau dia baca. eh, 2117 apakah? share! mcm no bilik honeymoon ;P

jooleata says:
at: 19 October 2011 at 14:06 said...

hahaha... ok, ade la sikit feeling artist.. kuikui

1437 hihi.. beze sikit je

Cik Hazz says:
at: 19 October 2011 at 15:50 said...

erkk, 2117 tu ape? Lisa, nak tau jugak! hahhaha. niwey Lynda, you sebut Emilda, baru perasan. now dua-dua confirm boleh budget artis. hehehe. ;-))

Cik Puan Lara says:
at: 19 October 2011 at 16:24 said...

hahaha....mula2 bc ngn teliti cuba fhm knp lynda gelak..then bl da nk hbis entry ada pic,ok mmg tgelak..

sebiji farid kamil...

lynda wife y nakal.hahaha

oshinz says:
at: 19 October 2011 at 17:55 said...

wah farid kamil gitu.. hehehe.

Mimy Hamid says:
at: 19 October 2011 at 19:18 said...

macam farid kamil ekkkkkk

III bDkNaKaL III says:
at: 20 October 2011 at 09:49 said...

hahaha..entry ni buatkan sy gelak terbahak smpai kuar air mate!

FM says:
at: 21 October 2011 at 13:44 said...

hi lynda.i rasa muka u ada iras haliza misbun la.err..artis jugak kan.heh..salam kenal :)

Syima Syaz says:
at: 26 October 2011 at 00:40 said...

farid kamil ada, nubhan pun ada...boleh? hehehehe

ye lah jumpa kita tp tak tegur siap hafal no giliran kan...hehehe

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011