Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 19 December 2011

Suami pilihan keluarga

Assalammualaikum ;)


Lamanya tak menulis mengikut gerak hati sendiri. Sejak perihal buku tetamu yang disalahertikan dan dihebahkan, terasa sangat malas hendak menulis kerana dari sudut padangan orang yg mendengar dari sebelah pihak, pasti ade yang tidak mahu membaca dan menjenguk blog usang ini lagi. Lagi-lagi sudah tiada persiapan kahwin yang hendak dikongsikan. Lagipun sy tidak mempunyai kuasa blogger atau pengaruh yang kuat dalam dunia blog. Cukup sekadar menulis bagi menghiburkan hati sendiri dan meluahkan rasa hati tetapi bukan perang blog. 


Sudah.


Malas mendengar cerita yang berlarutan dan yang tiada kesudahannya.


Alhamdulillah, kerja-kerja Creative by LYNDA sudah hampir siap untuk tempahan Januari 2012 dan insyaAllah akan dihantar sebelum bercuti panjang. Semalam sy berjaga hingga lewat malam untuk menyiapkan kerja Bonda. Sudah menjadi kebiasaan di hujung cuti sekolah, menolong Bonda kemaskini jadual waktu dan buku pengurusan guru tetapi gaji sy sama seperti itu, tidak naik pun walaupun membuat kerja guru kerajaan.


Semalam, sy berpeluang untuk membaca blog-blog bride to-be dan dari satu blog hinggalah ke blog yang memang tidak pernah dikunjungi atau diikuti. Sudah lama tidak membaca blog persiapan kahwin, sudah hampir setahun. Perasaan seronok itu ada apabila membaca mereka yang akan berkahwin 1 Januari 2012 akan datang. Sekejapnya masa berjalan, sudah hampir setahun. Cepatnya! Kalau diikutkan 2 minggu ini, kami sekeluarga mengalami diarrhea dan yang paling penting, waktu dan ketika ini, berat badan sy 52kg dan kini setelah setahun, berat sudah naik 4kg. Syabas Hazlynda!


Lupakan soal berat badan sy.


Sy tersenyum seorang diri ketika membaca blog Dena Bahrin, yang baru sahaja bertunang dengan lelaki pilihan keluarganya. Beliau juga membuat video khas untuk tontonan pembaca. Walaupun itu kali pertama sy menjejaki blog Dena, menangis apabila melihat video di bawah. Al-maklumlah, sy seorang yang cemeng, tengok KDrama pun menangis, mudah tersentuh.


Saksikan. Sungguh comel.




Siapa kata zaman sekarang sudah tidak ada pilihan keluarga? Di umur yang sangat muda, sy percaya, Dena membuat pilihan yang insyaAllah memberikan sinar baru buat dirinya. Walaupun sy tidak mengenali Dena dan sy tidak pernah komen di blognya dan itulah kali pertama sy menjejaki blognya, sy percaya, Dena seorang yang comel dan sentiasa berfikiran positif dan yang paling penting, beliau tidak menderhaka dengan menolak pilihan keluarga.


Comel kan video ni?

11 komentar:

a Y u says:
at: 19 December 2011 at 09:31 said...

comel + terharu..:-)

Cik Zimie says:
at: 19 December 2011 at 09:59 said...

lynda..vid ni sgt comellll..the way he proposed..bergenang air mata ni :')

she is such a lucky girl!!! :)

hajar hazizi says:
at: 19 December 2011 at 10:00 said...

really awesome...
nak nanges gak tgk video nih..
tapi kat opis...
moga mereka bahagia hingga ke jannah...amin
for you too lynda

Alia.A says:
at: 19 December 2011 at 14:39 said...

alahai. so sweet. even tak kenal pun boleh cair with those effort he made of. but for me, family's choice could be the best, though it may come later.

thank you for sharing lynda! :)

fika79 says:
at: 19 December 2011 at 14:42 said...

Sweetnya...touching aku sat ngan vid ni..uwaa..

~deashuQin~ says:
at: 19 December 2011 at 15:32 said...

teruskan berblogging lynda... :)

nYomeL says:
at: 19 December 2011 at 20:34 said...

bukan setakat comel. tapi ade mesej tersirat yg membuatkan i rase terharu. i never thought yg masih ade yg berkahwin mengikut pilihan keluarga di zaman ni. so proud of her!

thanks for sharing lynda! :)

Rilla says:
at: 19 December 2011 at 20:42 said...

Rilla pun suka sangat dengan diorang punya story ni. MAcam dalam novel pulak

Mak Beruang says:
at: 20 December 2011 at 16:33 said...

That's so rare. Happy for the both of them even though I dont Dena and fiance.

The Spasmodic Scribbler says:
at: 21 December 2011 at 21:07 said...

I cried watching this. It's such a sincere thing a man can do for someone he loves :)

♥♥relyza♥♥ says:
at: 25 January 2012 at 10:47 said...

cute nye diorg berdua. ihikss....
nowadays dah byk kawen ngan pilihan family. i'm one of them...

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011