Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 15 May 2012

Crop Tool Features

Requirement,
Install Adobe Photoshop.


Objective,
- to encourage people to explore more idea in terms of a suitable design for evidence.
- to be sure that people aware of the consideration in terms of the appearance or design of each
graphic elements on the evidence.
- to guide people how to construct an attractive but yet have a great impact to impress the
target audience.
- to make people aware that each of the component in the design and branding process is very
important.
- To work effectively as a team member to achieve creative decisions.


Watch this and practice ;)

A simple one. This is basic.


GOOD LUCK KORANG!



Conclusion,
You'll get better result in cropping objects/images rather than you use paint.

15 komentar:

Nurulhuda|Adlie says:
at: 15 May 2012 at 11:18 said...

lunda boleh kelas pls! aku 100juta kali tgk tutorial pun tak lepas lepas, tu yang distorted aku edit, haha.

hazlynda kushairi says:
at: 15 May 2012 at 11:24 said...

HUDAU :

minggu depan aku ajar crop cara lain pulak ek.

tugas aku mendidik manusia supaya jangan hina design itu.

oshinz says:
at: 15 May 2012 at 11:24 said...

perjuangan apekah ini? hahaha. tak faham..

lovelyadibah says:
at: 15 May 2012 at 11:27 said...

Ya ALLAH, senang je pun.napa la tak reti2 nie.hehe

lunda nk step by step please.kihkihkih

LisaLisut says:
at: 15 May 2012 at 11:36 said...

susah lah pakai paint. i pakai Printkey 2000 je kt office ni utk crop.terus bole save ke jpeg dan pdf. kihkihkih

utk jwb komen di entry sebelum ni: suka hati i lah nk kawan dgn lynda ke lunda ke. i choose my friends.biar berkualiti dr xde kwn dgn org xde kualiti. LOL

hazlynda kushairi says:
at: 15 May 2012 at 11:42 said...

OSHINZ :

sis, ni bukan perjuangan tapi beri info kepada semua tentang penggunaan crop tools ni.

DIBA :
ajar step by step? masuk tutorial dengan aku pls. aku ajar students kat mac lab, tak ajor step by step kt blog ;P

hazlynda kushairi says:
at: 15 May 2012 at 11:46 said...

LISA :
Printkey 2000 pun senang kan? Haaa atleast u know ;)

Oi, ni bukan entri nak kawan ngan lundau ke tak hahaha i miss talking to u.

hadiah pos ke boleh?

sk says:
at: 15 May 2012 at 11:52 said...

lynda, tak best lah tgk youtube. nak class 1-to-1 dgn ko. nnt ajar aku step by step boleh? selama ni aku crop pakai paint je. kesian tau..

Nurulhuda|Adlie says:
at: 15 May 2012 at 11:56 said...

ala minggu depan lambat la lunda, aku ada banyak gambar i nak kantoikan ni, eh sobssss haha

hazlynda kushairi says:
at: 15 May 2012 at 12:01 said...

DR SK :
idolaku, boleh boleh. ko ajar aku buat thesis, then aku ajar ko adobe photoshop, illustrator. bereh!

HUDA :
next week aku balik KL. takpun kite skype beramai jom? aku beli whiteboard utk buat skrin besor kahhkahh

farahfatihah says:
at: 15 May 2012 at 12:04 said...

hahaha bg yg xtau nk crop cantik2 sila belajar di sini haishhhh

LisaLisut says:
at: 15 May 2012 at 14:56 said...

pos jelah.dh nk setahun dh kakakaka.nt i pm address office.lol.

fika79 says:
at: 15 May 2012 at 15:16 said...

Hehe..aku crop pakai software kat online jer..Sgt senang, siap boleh padam benda yg tanak ditujunk lagi..hehe..sbb nak beli adobe mahal beno.

paukacang says:
at: 15 May 2012 at 16:59 said...

aku nak hire kau jadi cikgu private tuition aku.tanak kongsi2 dengan student lain sbb aku tamak haloba.kang kalau ramai2 aku tak dapat nak focus pastu aku terguna paint hahaha

Reen Tart Nenas says:
at: 16 May 2012 at 13:15 said...

malas la!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011