Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 18 July 2012

Kasihnya Bonda

Assalammualaikum ;)

Hari ini sy tidak akan kemaskini tentang rumah hihi

Hari ini Rabu yang ringkas.

Hari ini 18 Julai 2012.

Hari ini adalah hari lahir Bonda.

Bonda yang sy sayangi dan sanjungi. Bila difikirkan 28 tahun yang lalu, bagaimana pengorbanan Bonda menjalankan tanggungjawab sebagai ibu tunggal, membuatkan hati sy sayu. Sayu mengenangkan nasib kami dahulu. Pernah dahulu Bonda bilang, "Bukan senang nak jadi senang" Memang betul, dengan apa yang diusahakan dan yang dicapai, alhamdulillah kami berdua hidup bahagia ditambah pula dengan suami pilihan Bonda ;)

Syukur alhamdulillah.

Bonda seorang wira, wira didalam hati sanubari sy. Hanya Allah yang dapat membalas segala kebaikan Bonda. Kini, sy cuma mahukan Bonda merasai kehidupan yang lebih gembira daripada sebelumnya. Satu sahaja yang sy mahu, gembirakan hati Bonda. Dahulu, sy demam, pergi ke klinik, dibelinya mainan selepas berjumpa doktor. Pandai Bonda ambil hati sy dan kini sy tahu, sy juga boleh ambil dan jaga hati Bonda.

Bonda akan pencen tahun hadapan dan insyaAllah akan berhijrah ke JB bersama sy. Inilah tanggungjawab anak, nak pula, anak tunggal, tidak akan sy biarkan Bonda terkontang kanting seorang diri di KL. Syukur, husben memahami dan mengizinkan Bonda tinggal bersama. Kalau dulu sy boleh jaga Arwah Nenda, bermakna sy lebih kuat untuk menjaga Bonda.

Tahun ini, hari lahir yang disambut berjauhan. InsyaAllah kami pulang Ramadan ini ;)

Selamat hari lahir Bonda.
***************************************************
Hari ini juga menunjukkan betapa prihatinnya masyarakat kita terhadap apa yang dilalui oleh Kak Fynn.

Anakanda beliau, Bakti Arjuna Fitri sedang menjalankan pembedahan jantung bengkak pada ketika ini.

Alhamdulillah RM35k berjaya dikumpulkan melalui sebaran di facebook dan twitter. Ini membuktikan bahawa orang kita, masyarakat kita prihatin dan mempunyai kasih sayang sesama insan.

Semoga Allah memberkati hidup kalian semua.

Petikan berikut diambil dari facebook Kak Fynn,

assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuhu.

nama saya fynn jamal, dan saya meminta jasa baik sesiapa sahaja yang sudi untuk membantu saya mencari dana untuk anakanda saya Bakti Arjuna Fitri untuk pembedahan jantung.

kami perlu mencari rm 35 ribu dalam masa terdekat ini sebelum jantung anakanda saya bengkak. anakanda saya berumur 1 bulan 2 minggu dan besarlah harapan saya kalau2 ada sesiapa yang sudi menderma walau sekecil mana.

kalau mahu diganti, berilah nama dan jumlah. saya berjanji akan memulangkan wang tuan / puan bila saya ada wangnya. insyaAllah sebelum hujung tahun ini.

panjang2kanlah rayuan saya ini. moga2 ada yang dapat membantu kami anak beranak.

nur affina yanti binti jamalludin
maybank
164810008992

terima kasih.

Bonda, seorang bonda yang kuat, bersama mengharungi keperitan hidup bersama si kecil. Kak Fynn yang sy kenali seorang yang berjiwa kuat daan sy pasti, Baby Juna juga kuat seperti Bondanya.

Hanya satu yang dipinta, berkat doa kita semua agar pembedahan berjalan dengan lancar.

Amin amin YRA.

(gambar ihsan : Instagram Kak Fynn)

Mendengar lagu Kak Fynn ini, membuatkan hati bertambah sayu.

Dengarkanlah.

5 komentar:

bunga daisy says:
at: 18 July 2012 at 10:56 said...

nampak nya bonda linda sama bintang sgn saya cancer, befday saya esok, hehe...anyway happy birthday buat bonda linda.
Dan tidak lupa jga semoga pembedahan ank Fynn Jamal berjalan dgn lancar dan saya berharap anak beliau sihat selepas operation.

elle's laaa~ says:
at: 18 July 2012 at 12:26 said...

sedih tau lagu nie... lagi laaa dah ada anak ni.. huwaaa ;(
btw, kak lynda... wish utk ur gorgeous Mom " Happy Birthday Aunty!! "

♥ dak pink says:
at: 18 July 2012 at 12:37 said...

Sayu je hati bace entri ni.
Nasib baik lah ahad nak balik kg juga ibu. Dapat berbuka sama-sama.

Selamat berpuasa untuk Linda dan Bonda.
=)

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 19 July 2012 at 12:05 said...

Aku masa baca kat blog kak Fynn, sayu gile oi dengar lagu nie. Serius!

Eh, Selamat Hari Lahir Bonda!
Semoga sentiasa sihat & gembira di samping anakanda Hazlynda terchenta! Eh lupa, dan menantu enchek Rajemi!

Reen Tart Nenas says:
at: 19 July 2012 at 22:15 said...

hi bonda lynda. lynda malas masak. *eih hahahaha

sedih kan dgn kak fynn. dah la baru confinement kot gitu. alhamdulillah, bila kite buat baik kat org, sentiasa akan ada balasan nyer.

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011