Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 11 July 2012

Misi semalam : Bersihkan bilik IV

Assalammualaikum ;)

Hihi entri yang ringkas lagi.

Cukup sekadar kemas kini tentang misi semalam.

Maaflah ek, banyak yang perlu dilakukan walaupun sudah bergelas surirumah.

Semalam sy mula berkemas dari jam 10 pagi sehinggalah pukul 5 petang. Terlalu banyak yang hendak dicampak buang, dicampak dalam kotak dan disimpan rapi, dicampak keluar untuk digunakan dan dicampak keluar untuk disusun.

Percaya atau tidak, 7 jam sy mengambil masa untuk mengemas bilik tersebut. Inilah padahnya jika ruangan di bawah tangga tidak ada stor.

Dimana sy letak barang yang ada di dalam bilik?
InsyaAllah di entri mengenai bilik IV nanti.

Misi semalam yang telah berjaya 70%

Selebihnya 30% insyaAllah dalam hari ini.





Cantik tak easel tu? hihi

Easel percuma ;) Aunty Tina berikan pada sy.
Selanjutnya di entri tentang bilik ini ek?

Selamat bekerja!

9 komentar:

Cik Atun Banyak Nama says:
at: 11 July 2012 at 11:13 said...

rumah saya pun takda stor!!!

minta tips sikit macam mana nak simpan barang yang sepatutnya masuk stor kat mana...

ngheeeee...

hazlynda kushairi says:
at: 11 July 2012 at 11:19 said...

Cik Atun Banyak Nama,

Lynda unpack semula barang dan selebihnya diletakkan dalam garage yang boleh memuatkan 2 kereta, tapi kami gunakan untuk 1 kereta sahaja manakala yang satu lagi di letak pd porch hadapan rumah hihi

Cik Atun Banyak Nama says:
at: 11 July 2012 at 11:43 said...

oooo.. kiranya korbankan space garage sikit la ek?

nampak gaya saya pun kena korbankan satu bilik jugaklah macam tu. huhu... T_T

p/s: cantik easel tu. easel yang elok kan selalunya mahal. bestnye dapat percuma...

hazlynda kushairi says:
at: 11 July 2012 at 11:46 said...

Cik Atun Banyak Nama,

Ada cerita disebalik easel dan barang dlm rumah yg lynda beli hihi nanti Lynda kemaskini. Easel ni, org kata, "rezeki nak kawen" tapi tak guna pun masa majlis sbb nak bawak pergi n balik pun, kereta tak muat hihi

Adein Kushairi says:
at: 11 July 2012 at 12:13 said...

yeay, yeay.. lepas neh bolehla bc cite lynda hari2 coz dia dah aktif berblog kembali..

ehem, BERGELAS suri rumah..? apakah..? huhu..=)

Lara is Veelara says:
at: 11 July 2012 at 12:45 said...

erkk.gigihnya u kemas...leh settle dlm ms sehari je utk bilik ni?gigih sungguh....klu i pengsan.. sbb i pemalas.hihi

easel tu cantik :)

Reen Tart Nenas says:
at: 11 July 2012 at 13:27 said...

owh ai pun tak habes kemas bilik ai tu. pun sama xde stor bawah tangga. so guna bilik blkg tu sebagai tempat susun barang.

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 11 July 2012 at 13:54 said...

easel cantek hoii. dan aku tahu harus mahal. HAHA.
aku bilik stor takdelah cantek camni hoiii.

bunga daisy says:
at: 12 July 2012 at 11:47 said...

selamat berkemas...

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011