Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 14 November 2012

Jom DIY : Doily Lamp

Assalammualaikum ;)

Hai....................... Masih ada ke yang sudi menjenguk blog usang ni yang makin hari rasa macam nak dipupuskan sahaja.

Masa.

Itu sahaja yang sy perlukan untuk mencorakkan semula blog usang ini. Sudah lama tidak menulis, asyik berinstagram sahaja. Lupa daratan.

Terlalu banyak yang hendak dikongsikan bersama tetapi cerita yang lebih menarik lagi adalah persediaan untuk Majlis Perkahwinan. Walaupun sudah hampir 2 tahun bersulam kasih bersama suami, minat terhadap persediaan atau diy masih diminati dan kerapkali cuba menghasilkan sesuatu yang baru untuk Creative by LYNDA. Padahal masa itu tiada, sangat kesuntukkan masa sehingga CBL agak terabai.

Hari ini cuti sekolah HAHA cuti sekolah sudah bermula, walaupun untuk satu minggu, sekurang-kurangnya sy dapat menyempurnakan beberapa kerja kahwin CBL. 

Hari ini dan hari-hari seterusnya sy akan cuba mencorakkan semula blog usang ini dengan ideas dan projek DIY yang boleh dikongsi bersama.

Jom kita cuba!




Mudahkan?

Pada pandangan sy, doily lamp ini sesuai dijadikan sebahagian daripada decor di khemah ataupun di dalam kamar beradu. Tidak semestinya kita meletakkan lampu di dalamnya. Corakkan bagaimana sekalipun asalkan ianya segak pada pandangan orang ramai.

Selamat mencuba ;)


sumber ; http://www.moredesignplease.com/moredesignplease/2011/3/4/diy-doily-lamp.html

6 komentar:

anaztasias nora aira says:
at: 14 November 2012 at 11:09 said...

cantik !!!!! kena rajin nak wat ni

kelipkelipchumel says:
at: 14 November 2012 at 11:58 said...

cantek + sweet.

Hazz says:
at: 14 November 2012 at 15:14 said...

nice. terasa keromantikannya klu ltk kat kamar beradu. ;))

hazlynda kushairi says:
at: 15 November 2012 at 09:38 said...

NORA KEREL,
Memang kene teliti kan buat ni sbb doily kan sopan santun hihi

hazlynda kushairi says:
at: 15 November 2012 at 09:38 said...

KELIP CUTE,
sweet kan? kenapa la dulu taktau kewujudan benda ni, jimat kos ;)

hazlynda kushairi says:
at: 15 November 2012 at 09:39 said...

HAZZ,
cute kan? Hazz buatlah letak kat bilik baby. Sweet je ;)

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011