Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 28 March 2013

Meroyan pulak?

Assalammualaikum ;)

Hahaha orang kata aku kembali tulis blog dengan mengenakan orang. Habis tu, dah blog aku, aku tulis la ape yang aku nampak, aku rasa, aku tulis JEEE lah. Entri semalam berlarutan sampai ke twitter. Memang aku tak suke dan tak berkenan dengan multilevel marketing yang kononnya nak meluaskan empayar kau. 

(Do I look like I care?) Nasib baik English kau betul Yah kali ni!

Ayat introduction untuk mlm memang standard dan paling aku tak berkenan,
"Jomlah join, boleh ubah nasib kau. Kau taknak pakai barang mahal-mahal?"

Ewahhhh kau pulak nak tentukan nasib aku. Aku percaya qada dan qadar Allah tentukan untuk aku. Aku happy dengan life aku sekarang, takyah nak pakai mahal-mahal untuk tatapan ramai kendian amek gambo letak price-tag sekali, motif? Nak bagitau orang kau mampu? A'ahhh la kan, kau mampu sebab gune kad kredit. Apalah yang aku nak banggakan sangat dengan kau? Kau rasa kalau dah banyak kad kredit sampai jadi diamond la bagai, kau bajet kau shine bright like a diamond la eh?

TOLONGLAH!

Gaji aku dan gaji husben aku masih cukup untuk menyara kami sekeluarga. Tak payah nak ubah nasib aku ke nasib husben aku ke. Aku syukur dan terima seadaaanya. Daripada kau menjaja cerita laki kau pung-pang-pung-pang kat orang ramai, kau tak rase berdosa ke hah? Cerita dalam kain pun nak cerita kat orang. Kau bajet kau bina empayar lebih besor lah lepas ni? Wahahahahaha ayat tu tak boleh terima akal aku.

Ok, last but not (lease).

Aku rasa kalau nak perang twitter ke perang blog ke macam budak-budak sangat. Takpun paling biasa kau buat, luahan kat group kiss ass kau kan? Lepas tu diamond-diamond kau akan tenangkan kau wahahahaha Isu kecik pun nak bagitau empayar kau.

Kau tak suka baca blog aku, kenapa kau bukak?

Kau tak suka ape aku tulis, komen la kalau berani!

Dah tahu aku tak suke ni semua, so please la ek,
JANGAN APPROACH AKU DENGAN MULTILEVEL MARKETING LAGI!

Semoga kau terus "shine bright like a diamond!"





4 komentar:

Dilakochan says:
at: 28 March 2013 at 12:38 said...

Ahahah sedihh jugak dgn insan2 yg konnonya ala2 'Shine Bright Like A Diamond' tu!..

Mrs.Qarlista says:
at: 28 March 2013 at 15:23 said...

tahniah lunda..ko dah jadik orang johor sebab ade 'ek' di situ. hehe.

Zuraidah Butang says:
at: 28 March 2013 at 15:53 said...

haha...sy pun x ske mlm dan orang2 nye yg sering berlagak kaya...perlukah tayang semua harta? nak buat org jeles? riak?

haha

lost meow says:
at: 30 March 2013 at 22:29 said...

yep. saya pun tak berkenan. ada je kawan yg masuk mlm ni kemudian post on fb kata 'alhamdulillah, dpt la beg LV/PRADA/CHANEL, kasut louboutin etc, pergi holiday obersi hasil dr usaha gigih. mari bersama saya spy dapat enjoy semua ini' T_T oh gosh.. serius tak boleh terima org mcm tu. mcm la ada brg2 mcm tu jadi penunjuk aras happiness kita.

eh.. sorry, membebel lak. I'm one of your silent reader. been reading your blog for quite sometime. this entry is especially struck a chord with me sbb selalu kena harass, suruh join ha. T_T

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011