Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 2 April 2013

Disebalik tabir

Assalammualaikum ;)

Hahhhhhh aku tak sangka blog aku sekelip mata boleh jadi famous. Kata orang - FAMOUS DENGAN CEMUHAN! 

Paling aku tak faham kenapa orang lain atau lebih dikenali dengan pihak sana atau lebih senang la, ahli SIS dan divASS. Aku letak entri pasal multilevel marketing, yang kau nak terasa sangat dah kenape? 

Ok, make it quick, Cikgu banyak masa, masa dengan update blog, bodoh la kau! Blog ni auto publish sudah, siap sedialah dulu. Cikgu bijak dia tak main facebook dengan mengata orang kat dalam closed group. Bodoh. Kau ke aku?

Mungkin aku taktau nak nilai fake item atau fake designer's handbag tapi aku tahu kalau orang tu fake ke tidak hahahaha sebab kat blog kemain berlindung suci gitu, tapi bila kat closed group, amek kau!

Tak puas hati, kenapa kau tak komen kat blog aku?







































Zira Jacques,
Kau ada masalah ke dengan aku? Aku tak kenal pun kau sape. Yang kau tetibe nak jadi batu api dan mengeruhkan lagi keadaan, ini kau kate perangai baik? Kalau baik, kau sepatutnya suruh kawan kau tu bertendang dan berdoa pada Allah supaya dijauhkan daripada kiteorg yang berhati busuk ni. Kau je la hati wangi. Kau je la yang baik hati. Kau je la yang mulia. Mulia di open discussion but not in closed group!

Farhana Seruan,
Kau pun ada masalah dengan aku? Sebab aku cikgu kau cikgu? Eh, kau pun kerja cikgu? Itulah kau, kau baru baca blog aku minggu lepas semua pasal kondem orang, yang tahun lepas, dua tahun lepas, tiga tahun lepas tak pulak kau baca kan entri yang lepas? Berapa kerat je entri aku yang kondem orang? Paling penting, aku kondem multilevel marketing, kemudian sifu-sifu kau menghanjing aku dalan sis. Lepas tu kau pulak menambahkan perisa dalam sis, kau ingat sikap kau sebagai cikgu tu mulia sangat?

Scha Nur,
Kau pun ada masalah dengan aku? Dulu kau lah pencacai group sana kan? Kau ingat aku hilang ingatan. Lepas tu semua budak blog aku blocked kat facebook atas sebab aku memang tak percaya langsung. Yang aku kenal, pernah berborak face to face je aku approved. Nak lak kalau yang ada niat nak hack facebook orang tapi malangnya halfway done sebab kurang bijak dan yang bijaknya ip die dapat trace, area Selangor. Anak bangsa takkan rosak kalau dapat aku jadi cikgu tapi pelik gak, macamana ramai students aku dapat A utk SPM eh? Aku tak payah nak bangga dengan berapa ramai yang komen kat blog aku sbb ape yang aku tulis ni umum, aku open bukan private blog. Aku tulis ape yang aku rasa, kalau kau berani sangat, kau komen sini. Welcome to the crowd! kau pun nak nama kan? Hahhh amek kau. kawan kau yang mane claim tak dapat guestbook? Setahu aku, siapa yang email setakat tanya harga kemudian tak follow up and tak deposit, in the end lenyap tetibe minggu depan nak kawen email aku balik, memanglah aku tak buat. Buat ape aku nak buat kalau kau tak follow up n approve design? Nanti kau kata takde draft la, itu la ini la. Kau kalau nak cakap, kau siasat boleh? Nama kau dah naik, komen la kat entri ni, tak payah nak menghanjing aku kat closed group!


**********************************************************************

Inilah sebabnya aku tak suka closed group. Sebab closed jadi ape yang kau cakap dan tulis orang takkan tahu melainkan orang yang ambil berat pasal kau amek tahu dan inform sbb itu maruah kawan die. Dalam kes ni, aku sendiri yang print screen. Berapa lama dah group sis ni tapi aku diamkan diri je sebab aku malas nak masuk campur tapi aku bijak tak leave group sebab aku tau satu hari nanti mesti ade yang aibkan orang dalam closed group ni. 

Sudah-sudahlah weh. Jangan nak cakap orang takde life, macam la life kau tu hebat sangat. Cuma aku ni bukan jenis yang nak menunjuk aku pergi holiday ke bercuti ke ape. end of this month, aku ke Brussels. Kau dah jejak? Nak sangatkan aku menunjuk.

Tunggu update aku on our trip to Brussels. Live update aku bagi kat blog sebab aku guna iPhone5! By the way sebelum ip5 aku guna sII before tu aku gune nokia biasa sbb ip3 aku rosak few months sebelum kawen. kau ingat aku batak sangat tak pernah guna IOS?

Siapa tak puas hati, all out sekarang! Aku taknak cakap belakang. Termasuk la kau silent reader ke, reader tegar ke, ape ke. Kau tak suke blog aku, kau datang baca, Kau dah baca, kau tak suka, kau komen sekarang!

Yang ikhlas seikhlasnya,
hazlynda kushairi

10 komentar:

Balkidz Hunny says:
at: 2 April 2013 at 09:32 said...

Itu diaaaaa. Lama dah kau dalam SIS nie bleh tak perasan kan sekor² kutuk dan mengaibkan org.

Eh hari tu kata closed group nak share benda baik ke hape kan? ni ape? aku ingat dalam closed group ade sessi tarbiah ke, tazkirah ker, rupanya sama jer dok pungpang ngumpat org. dah ludah jilat balik ke? eh?

ohh yg tak tahu hujung pangkal yg baru kenal Lynda dan seangkatan dengannya jangan nak main tembak ajer. jaga² cik Semah, kau ingat kau nak tembak sape? org bodoh yg attempt nak tukar password orang lain? konon name hacked? ptuihhhh!

oh lunda, lupa kan nak cakap, kita dah kenal since 2010 kan? dah berblog lama dah kan? kau pun dah pernah menang award dah, masuk magazine femes lagi! ade sape ntah yg tak kenal nawal, lynda, huda, zaila tapi hakikatnya siap pernah email tanye itu-ini pasal kawen. comolot bagai. kiss ass. tapi sorrylah tak layan org² kiss ass nie.

kesimpulannya, sape takde life sekarang? dan siapa yg pengecut sekarang? main kotor wehh, kalau berani komen lah sini!

alien tu merempan cakap kat twitter bengang lah, nak lempang lah, tapi dr semalam aku tengok senyap jer. takde idea dah ke? lol!

Nurulhuda|Adlie says:
at: 2 April 2013 at 09:43 said...

syima, kalau aku duduk wangsa melawati JEEEEE pun kenapa? kau ada isu? tu rumah parents aku. rumah sendiri. bukan menyewa.

dan paling penting aku ada rumah. rumah sendiri. bukan menyewa.

kau ada? kau menyewa je kan?

lepas tu konon sewa penthouse duplex bagai tapi merempat rumah mak.

kesian aku duk wangsa melawati JEEEE ke? atau nak kesian kat kau?

farahfatihah says:
at: 2 April 2013 at 09:52 said...

hahahah lynda oiiii skg aku tau aku patut remove sape hahahaha tu dia perangai masing2 dah kuar, aku tgk dia mcm ok jer rupanya SAMA jugak!!! siap lah kau..

lynda bak meh nama y hacked tu...aku fowrd kat mmber aku yg keje SKMM..t inform aku k

y lain2 tu xpayah la nak back up kiss ass sangat..gelilah..kutuk kaw2 pas tu bg tazkirah hahaha bipolar sgt la kau nih....

aah mana raden ni xmuncul2 nih....tgh sebuk cari cerita hantu ke pe? kahhhhhhkaahhhhh

alahai psl, plsss la xpayah nak meroyan kat twter sgt..meh sini meh komen...

aku nk tgk jugak sape y keybord warrior sgt nih.....

ala kidz, dorg ni mula2 je kata nk sembang pasal benda baik..ceh..ko tgk jd ape skg ..ko jgn risau, mmber aku still lagi dalm sis...

Nurulhuda|Adlie says:
at: 2 April 2013 at 10:06 said...

kiz, ko cakap pasal main kotor tu teringat aku, well kau tunggulah masa kau, sekejap JEEEE lagi.

selama ni ko diam je kan lunda dalam sis, tunggu masa je. dalam tu boleh la cakap macam macam tapi kat public berani ko nak cakap?

Cik Atun Banyak Nama says:
at: 2 April 2013 at 12:08 said...

pergi Brussels..? bestnye.. kalau ada masa update sat itineraries pegi sana... teringin jugak nak pegi. ^^

(komen agak takde kena mengena dgn entry tp sbb terbaca perkataan Brussels itu...)

Pumpernikell Rabbit says:
at: 2 April 2013 at 19:47 said...

Camnela boleh tahan duduk dalam group mcm ni. Korang x rimas ke dpt noti maki maki, kutuk laki, kutuk mil mcm ni.mengadu manja ke, mengadu gediq ke, tetap bukak pekung di dada kau.x dada kau, dada laki kau, mak kau, bapak kau, famili kau, inlaws kau. Lahaiiiii...sebelum kawen yela bolehlah nak ngadu pasal tunang, validla lagi.ni dah jadi bini, pandai pandaila bawak diri.

Dulu grup bbf ada cakap x bes pon, dah rimas baca,terus ff delete group. Yang tukang ngadu pasal laki satu hal, yang tukang komen pon satu hal. Lagi la dia suka org melayan soalan pasal x dpt kek la, pasal tula nila..bila dah jadi cenggini pk la sendiri baik buruk grup tu..sekadar bercakap dr pandangan peribadi..xnak terima, ikot kome..jangan sampai orang cop kita jenis suka cerita hal dalam kain. Malu sikit.

Scha Nur says:
at: 3 April 2013 at 17:22 said...

Salam Kak Lynda,

Nak ulas entry kak linda yang ada menyebut nama pena saya, Scha Nur dia dalam entry kak linda.

1. PENCACAI GROUP SANA

Saya pencacai group sana? group BBF kah yang kak linda maksudkan. kalau betul BBF, saya di'add' oleh blogger bernama Jazzeyra maybe selepas dia dapat tahu pada masa tersebut, saya telah mula mengupdate persiapan perkahwinan saya di blog personal saya, bukan saya minta2, malah tak tahu kewujudan group itu sebelum ini. Post dan komen dari scha amatlah jarang sekali sbb masa itu baru merancang perkahwinan, bertunang pun belum dan kebanyakan cerita dlm BBF banyak berkaitan persiapan perkahwinan, hal rumah tangga, hal anak dan seumpanya. So bukan urusan saya nak komen atau mencelah.

Saya nak tanya, ape salah saya dlm group sana?

Kalau group NCOL, B2B2012, saya rasa saya tak terlibat kerana telah leave group pada peringkat awal kerana menyampah dgn post2 geli suami isteri kerana pada masa itu saya belum mendirikan rumah tangga lagi. saya rasa saya patut angkat kaki.

Kak linda tuduh melulu saya pencacai, kalau ada bukti kerja gelap saya mencacai hal group..silakan. saya akur kesalahan saya.

2. BLOCK BUDAK BLOGGER

Apa kaitan saya dengan perbuatan kak linda nak block budak blogger? kalau nak block sebab tak percaya tu atas diri sendiri,kenapa sebab saya pulak dikaitkan. saya pun block org kat fb, sebab menyampah so benda tu atas diri kita, kalau suka kita like2, kalau x suka kita block terus. saya x nampak sebarang connection disitu.

3. HACK FB

Tidak ada kaitan dgn saya. Kak linda dah jelas kan perbuatan tersebut dari org lain tapi jangan lah ditulis dibawah nama saya, boleh tekan enter dan tag nama orang yang hack FB tersebut. ini boleh menimbulkan kekeliruan para pembaca yang kadang2 tahap pehamaman dia agak kurang berbanding kita. *segelintirlah bukan semua*

4. CIKGU

Syabas dan tahniah diucapkan kalau student kak linda dapat A dalam SPM. bukan senang nak ajar sampai pandai. lagi sekali tahniah kak linda. saya kagum.

5 . NAK NAMA

Saya nak nama? kalau dah jadi blogger mesti nak orang kenal kita kan, nak orang baca blog. itu menjadi satu kepastian tapi kalau sebagai orang biasa, tak perlu ada nama kut kak linda. saya bukan attention seeker. cukup perhatian daddy, mommy, suami, adik2, nenek dan relatives untuk saya. cukup2 lah saya hanya femes dikalangan keluarga, kalau femes kat luar, seganlah saya ni pemalu sikit. hehe.

6. GUESTBOOK

Saya dah siasat, betul GB itu tak siap dan pengantin tu pun dah msg saya cakap jangan libatkan nama dia, sbb dia pun blogger jugak so tak nak kang nama dia kak linda naikkan kat blog mcm kak linda buat kat scha. takpe dia xnak gado2 dgn kak linda, maybe scha terlampau emosi lebih dari tuan punya badan sbb komen sampai TERCAPSLOCK, tapi scha kesian kat dia hampir nangis takde GB di hari bahagia dia. Lagipun dia dah lama kahwin, bakal ade cahaya mata pun, so tuan empunya badan mintak diamkan. Takkan dah nak jadi mak nak gado2 pasal GB je, dia sibuk uruskan hal2 bakal menyambut kelahiran, mungkin kak linda pun akan bz bila dah ade anak nanti. scha doa2 kan ye dan semoga bisnes makin maju.

7. KOMEN

Kalau nama tak diseru takkan saje2 gatal nak komen, kang jadi mcm blogger ayin, tak pasal gambar kene tempek kat blog kawan akak. Kalau scha komen dan dibalas sendiri oleh kak linda scha ok je, tapi kalau scha komen but kawan2 akak pulak serang balas x tentu pasal. rasa mcm not fair pulak kan sbb niat nak komen bukan nak gado dgn lagi ramai org. Akak kan cikgu, biasalah budak muda mcm saya ni kekadang emosi, akak pun pernah muda kan. so scha dah komen harap tidak lah berlarutan sangat. tak da niat nak bergaduh pun, kalau ade lagi yg tak puas hati boleh la pm kat FB scha. jgn risau scha x penah block kak linda pun. ok?

TC n hugssss.

schanur

Linda Yusoff says:
at: 3 April 2013 at 23:38 said...

Lynda Kushairi.

Ok aku komen, and aku rasa ni antara aku dengan kau je. sebab aku tak nampak apesal yg lain tu menyibuk. lagipon aku hanya kenal #chanteks cuma kau dan nawal. maybe sebab korang betul2 cantik,yang lain tak berapa nak menyerlah. Sorry. Macam mana korang kata tak kenal aku, macam tu jugak aku tak kenal yg lain.Kalau follow blog tu aku rasa normal lah kot.


Aku takde isu dengan kau , even kau yg buat GB aku 2011,and tak pernah aku jd customer kau yg fussy. Ke tak? Kau siap sms aku kata kau terpaksa tukar gb aku dgn lain, aku just ok je. mmg aku tak nampak isu kat situ.Oh aku cerita kes ni bukan nak nampak aku baik cuma aku tak pernah block kau, tapi kau yg block aku kat twitter. Dan aku rasa itupon sebab isu BBF dulu.


Isu MLM entry yg kau buat, aku pon takde masalah dgn entry tu sbb aku bukan MLM punya orang ke apa.Cuma komen2 bawah tu yg aku rasa macam ade kaitan dengan syima. sebab isu tu berbangkit dalam SIS. so kat situ aku dah syak mesti ade orang dalam SIS yg bgtau? Isu kentang kfc ke? isu tak dapat hadiah ke? Aku mmg tau tu takde kaitan dengan aku.


Kalau ko cakap, ape kau tulis dan ape kawan2 ko komen takde kaitan dengan aku dan yang lain? Aku pon mungkin boleh cakap benda yg sama : Twitter aku dan perbualan aku dgn kawan/SIS takde kaitan dengan kau dan kawan2 kau?ke macam mana? ke sama- sama nak terasa.


Aku tau dalam twitter aku ade seseorang yg sampaikan pada kau and balkidz. isu lempang ke apa? Tapii aku takde masa nak cari gaduh dengan orang tu.


CBL : Isu nama nak sama/ tiru kau? pon aku tak nampak mana isu kat sini? Terang2 kau buat Guestbook and all crafted thingy. Tapi Closet aku jual baju. Yang aku nampak orang2 lain plak yg sibuk nak bg link FB, bakar2 kau dah kenapa?. Well kalau dah nama aku sama dengan kau, LINDA, harusla Closet by L. Aku tak guna nama penuh L = LINDA ! sebab bisnes Closet tu bukan aku punya. So aku pon tak nampak kenapa yg lain sibuk2 nak komen melebih2 dari kau. Ok lah mungkin lepas ni aku boleh tukar kepada CBA : Closet by Alien?


Yang kat atas tu takyah la nak Alien2 sangat. Setakat kutuk fizikal kau dah rasa kau hebat. Sorry tu bukan cara aku nak kutuk2 fizikal orang. zaman aku sekolah rendah sangattt. G cermin diri dulu dan aku tak kenal kau balkidz.Maybe aku perlukan dana membetulkan or operate kepala aku kot? Baru kau puas hati.


Oklah Lynda Kushairi. Ini explanation aku. Aku dah siap nak naik UFO balik Planet.



Alien.

:: Zira Jacques :: says:
at: 4 April 2013 at 07:54 said...

Assalamualaikum. .

Hi lynda.. slamat berkenalan.. disebabkan nama I pon u sebut and siap print screen lg komen I yg ade kat dlm CLOSED GROUP tu, meh la I jawab ek soklan u.. honestly I mmg x kenal u siapa.. tp since this issue came out, barula I amik port and paling nak amik port sbb u mentioned my name without knowing me.. I am not looking for enemy neither making an enemy..x koserr.. nanti susah nak mati sbb dose ngan manusia ni Allah x kan ampunkan.. susah plak nanti nak kene cari u n minta maaf bagai.. to the point.. u prasan yg komen I x de kene mengena ngan entry mlm u? Komen I adalah pasal Penyampai.. p tgk baik2.. CLOSED GROUP tu means ape yg kita discuss biarlah dlm CLOSED GROUP je.. yg sampai ke luar tu dah kenapa.. isu syima kan yg korang highlight? Mengaku sahaja.. if not kenapa komen2 kwan2 u yg cantek tu CHANTEK sgt bahasenye.. Well u sendiri pk la..

Komen no.2

Bab batu api bagai.. I bukan nak jd batu api..tp kalau da betul, batu api ke, batu block ke benda da betul kan, u hard up je la.. mujur tade org buat bad review pasal bisnes u.. tak payah nak ckp I ni hati mulia, hati baik etc.. lepas tu dlm CLOSED GROUP mulut cam ape ek.. Sbb u don't know me..

Terakhir sekali,

PENYAMPAI.. Ade dalam CLOSED GROUP SIS? Stay dalam group semata-mata nak jadi penyampai.. hebatttt!!! lepas tu isu org x dpt kek, laki lupe, mak sendiri, itu dan ini dijadikan bahan entry blog and komen2 korang.. maybe bukan u.. but the others kot.. p la check..

Sekian,

Zira Jacques..

Reen Tart Nenas says:
at: 4 April 2013 at 22:26 said...

Wah bestnye nak g Brussels. Ai xtau pun Jah. Terus aku rindu germany tu hah. Best nyer. Patutla ko senyap kat fb rupanyer kena hack. Xpe babe. Take care yer :)

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011