Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 16 April 2013

Update : Sarang 1/2 juta Aku!

Assalammualaikum ;)

Lama tak update blog sejak kes maki-hamun-closed-group bersama chanteks kahhkahhh

Period.

Malas aku nak amek tahu lagi, part aku dah selesai.

Tajuk bukan harga sebenar tapi dah orang melabelkan harga rumah aku sampai setengah juta, aku terima dengan redha. Alhamdulillah sebab aku mampu ada asset berharga setengah juta tuhhhhh! Getik je bunyinye.

Tak kiralah harga rumah tu berapa sekali pun, ini harta kami. Whatever it is, duit kami yang melabur bukan duit kau, jadi tak kiralah harga dia setengah juta sekali pun.

Minggu sudah kami pergi melawat tapak. Syukur alhamdulillah, rumah kami hampir siap. Jangkaan paling awal hujung tahun ni, mudah-mudahan semua urusan dipermudahkan.

Siape tak happy dapat duduk rumah sendiri? Gila tak happy? 

Paling aku tak sabor, nak decor rumah. Mulai bulan 8 takde lagi vacations, duit nak menabung dalam tabung gajah. Rumah kami design melengkung mengikut keluasan tanah. Harga setiap rumah berlainan. Jadi, kalau rumah aku yg tanah kecik tu setengah juta, tak mustahil rumah jiran-jiran aku yang tanah lagi luas tu harganye sejuta! WOW!

Jadi, ini hasil tangkapan minggu sudah.

TERUJA!

Sarang kami hampir siap.




>.<  OUR NEST >.<

Ada masa nanti kite share decor pulak ek?

16 komentar:

syanaim says:
at: 16 April 2013 at 09:31 said...

ohoi jeles dah nak ada rumah...huhuhu..chantek babe..nanti update bila nak deco2 k...boleh buat rujukan...hihihihi

hazlynda kushairi says:
at: 16 April 2013 at 09:44 said...

Syanaim,

In shaa Allah Sya. Ade rezeki kau nanti. Haaaa bab decor memang aku suke ;)

farahfatihah says:
at: 16 April 2013 at 09:52 said...

wahhh dah nak siap!!! umah aku tahun depan baru leh pindah =(
mek t ko buat interior design jgn lupa update hokey....

1/2 juta tu!!!! ko hado???!!! k bai

nYomeL says:
at: 16 April 2013 at 10:02 said...

Bestnyeee!! Babe, canteklah. ni belum siap. kalo dah siap taktaulah.

Tak sabar nak tunggu kau update pasal decoration pulak.

Tahniah! Jeles tgk rumah kau dah nak siap. Doakan aku dpt beli rumah cepat2 jugak... :)

Liyanaroxx says:
at: 16 April 2013 at 10:16 said...

Cantikkkk!alhamdulillah rezeki u :)

Nawal Aizad says:
at: 16 April 2013 at 10:26 said...

weh ikea nak bukak kan kat jb. sukala kau menghias!!! ah besnyaaa..

thezaila says:
at: 16 April 2013 at 10:37 said...

kelassss ko linda.. setengah juta tu.. kau adoooo???

sila share perihal deco... atau aku nk hire ko jadi interior designer.. bole? bleh bagi harga kengkawan.. eh silap.. harga cechantekss.. hahah

LisaLisut says:
at: 16 April 2013 at 10:49 said...

angkt bentuk rumah tu pindah ke shah alam boleh x? hahah. deco cantik2 im sure u will :D

cik senah says:
at: 16 April 2013 at 11:52 said...

Uiii... segaknya sarang depa... ^_^ Tak sabaq nak tunggu part "Deco bersama Hazlynda".. Hehehe... Buleh dijadikan sumber inspirasi dan rujukan bila chek bersarang SENDIRI nnt... Ngeeeee.... (^_*)Y

p.s : Chek dan Pak Incik baghu dok survey2 kawasan sarang...la nih dok SEWA sarang org jaa.. wahahaha!! :P

Nurulhuda|Adlie says:
at: 16 April 2013 at 20:44 said...


Yeayyyyy pegi Johor dah ada sarang nak singgah. Sarang harga setengah juta uolssss. Bak kata ff. Kau hadoooo?


aZeeMaH says:
at: 17 April 2013 at 09:53 said...

wahhhhhhhh....tak sabar nk tgk...erk...bila nk updated deco umah yg lynda dok skrg nih? penat tunggu tau...eh..hhehehhe

cha says:
at: 17 April 2013 at 15:10 said...

i paling ingat sampai skrg and berkenan u deco wall u dengan frame ikea banyak banyak. i likee :D

Reen Tart Nenas says:
at: 17 April 2013 at 20:07 said...

cantik. xkesah la. setengah juta ke, suku juta ke, janji ada rumah :) kumpul la duit utk bilik rumah sendiri. sementara muda la nak beli rumah :)

Cik Hazz says:
at: 18 April 2013 at 15:27 said...

tak sabar nak tgk u deco2. sumber inspirasi. aceh ;p

Ainul says:
at: 20 April 2013 at 05:18 said...

mmg best ada umah sendiri walaupun setengah pengsan membayo.hehe

irmafittaputri says:
at: 30 May 2013 at 16:38 said...

wah...nanti petang2 kite leh ronda2 naik beskal yee...oh yeahh

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011