Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 2 May 2013

A (small) celebration for two!

Assalammualaikum ;)

Ye.... Ye... It's been awhile! Kalau sekolah je memang aku takde masa nak update blog sebab aku bukan Cikgu yang goyang kaki hujung bulan amek gaji. Eh, like a rhythm! 

DULU.

Cuti sekolah seminggu. Setiap hari update blog sbb tak puas hati.

SEKARANG.

Let's make a quick update.

LAST WEEKEND.

Aku ni sudah kenapa nak uppercase je? Ok shut up. Last weekend was husben's birthday. Aku memang tak prepare apa pun untuk birthday husben. I didn't plan and I have no plans for him. Ape yang ada dalam kepala aku ialah cuti sekolah nak berjalan-jalan. Itu je.

Like "others" said, tak perlu hadiah untuk celebrate apa pun! 

As a husband, memang tak pernah dia mintak apa untuk birthday mahupun anniversary. So, I started to plan on a small celebration tepat jam 12.00 pagi di bilik bacaan, selepas menonton Ironman 3.

PURRFECT!

Sabtu, husband kerja so seharian aku di rumah, mengemas dan buat preparation untuk midnight wish. Semangat seh. Aku tiup belon sebanyak mana yang aku mampu untuk penuhkan bilik yang sederhana kecil itu. Kemudian clear the table decor, letakkan card dan lilin sebanyak 30 untuk ditiupnya nanti. Haaaaa keliling meja, jenuh la nak tiup!

..... of the decoration;




Birthday card memang dibeli awal, bulan 2 tak salah aku sbb masa tu nak cari barang untuk guestbook, maka dibelinya sekali sementara keluar seorangan. Tak kantoi la ek. Seperti biasa kegedikan aku membuatkan aku conteng di sampul yang agak kosong itu dengan doodles syok sendiri aku. Conteng selagi ade ruang ;)






..... of the decoration;

Aku segera ke Secret Recipe area rumah untuk beli walnut brownies dan dihiasi dengan Hershey's chocolate syrup dan manik-manik warna-warni yang aku beli di kedai cake sebelumnya. Apa yang aku tak sabor, nak tengok die tiup lilin keliling meja. YES, 30 candles around the table and 1 big candle on the cake makes him 31st this year ;)


Dan video dibawah hasil ciptaan aku untuk husband. Aku siap amek video masa dia tiup lilin dalam masa 13 saat siap ada pause lagi.

video

A simple celebration for his birthday. Last year takde celebration sebab masa tu kami on the way dari KL ke JB, dimana aku officially pindah ke Johor Bahru. Sekarang, aku tak sangka yang aku dah pindah setahun pindah JB dan bakal bermaustatutin di JB. Senang nak ingatkan, tapi gedik nak celebrate ulangtahun pindah JB kahhkahhhkahhh 

Blessed.

Thank you ALLAH for giving me such a wonderful husband. Happy Birthday Dear Husband and good morning everyone!

And goodnight for me.

(Saved and scheduled)

3 komentar:

BAIZURA NATASHA says:
at: 2 May 2013 at 11:33 said...

U tiup belon tu sume?? Hebakk

Dah nama pn Lynda, mst je kreatif

Balkidz Hunny says:
at: 2 May 2013 at 12:15 said...

ok nak tiru idea lilin ade 30 bijik tue lah.
eh boleh ke? ke kau nak saman aku nanti madada?

thezaila says:
at: 3 May 2013 at 01:45 said...

curlasss ko noks.. idea 30 lilin tu mmg marbelas ...

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011