Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 28 October 2013

"Sarang"hae : Progress 1

Assalammualaikum :)

Oh yeah! Lama gila aku tak update blog. Makin lama makin terabai makin dilupakan haha Serious, aku sangat sibuk dengan hal sekolah, nak lak pbs la kssr la eviden la itu la ini la. Nak bersosial pun no time. No time!

Sibuk (konon)

Susah nak ada masa untuk update blog. Dengan beban kerja sekolah yang banyak, kerja rumah nak kene siapkan, rumah kene pecah tiles bilik sebab leaking, keadaan diri yang tak mengizinkan, haihhhh tak baik mengeluh! Hari ini aku gagah nak jugak update pasal rumah setengah juta aku. Eh, boleh tak jangan label lagi? Rimas aku.

Selama kami boleh melawat tapak pembinaan, selama tu design untuk renovate bertukar, mengikut citarasa dan selera yang berubah. Tapi yang penting, open concept tu nak jugak! Aku dan suami nasib baik punya citarasa yang sama. Memang kami tak berapa tahu soal rumah sangat, jadi kami share idea dengan orang yang berpengalaman.

Beberapa minggu yang lalu, kami dapat lagi masuk rumah terjah keadaan dalam rumah. Amek gambo mane patut konon nak pikir ape nak buat dengan ruangan tu..... NAN ADO! Dengan kerja sekolah yang melimpah macam kuah kari, takde mase aku nak lakar balik ape akan jadi pada setiap sudut tu hahaha DASAR PEMALAS! 


Apa yang sempat kami fikirkan adalah idea untuk extend sedikit bahagian dapor. Jangan berangan lebih ek, hazlynda! Nan ado wet kitchen ke dry kitchen ke... only a kitchen, one, satu sahaja. Ala, macamlah kau masak beriya setiap hari kannnnn hazlynda! Macam diputuskandapor satu je tapi kenape aku nak extend dapor sampai ke tepi? Macam takde motif, padahal aku teringat bilik laundry, tapi dan tapi dan tapi lagi, jangan berangan hahahahaha nan ado bilik laundry! Aku dan husben sedang fikir untuk gadungkan laundry + kitchen = drykit maybe! Maybe dry kitchen dimana aku tak payah masak dan hanya buat laundry je seumur hidup. OK, ITU TAK KELAKOR.


Tapi serious, tanah sekangkang kera, nak buat kitchen lah laundry room lah, semua nak buat! Nantilah aku fikirkan caranya ek :) Bagi le cikgu sikit mase nak fikir cuti deepavali ni.




Alhamdulillah.


Penantian hampir satu perpuluhan lima tahun, In shaa Allah hujung tahun ni kami akan dapat kunci. Setiap hujung minggu aku dan husben merayap survey kabinet, pintu, flooring, bilik air dan sebagainya. Biasalah orang excited rumah nak siap. Minggu lepas dapat beberapa tempat di JB yang murah, akan aku share nanti ye bile dah buat kate putus. Sabor ek FF hahaha tetibe petik nama kau!

Ok, minggu sudah nak melawat rumah tapi sampai hati, dah kene kunci. Maknenye memang tak lama lagilah kami akan dapat kunci. Maka, tengok dari luor je lah. Konon beriya kami nak ukur konon nak lukis balik plan hahaha tapi punah harapan. Penat tau beli pemadam elektrik! Tau tau tau pemadam elektrik? Aku beli kat Daiso, RM5 je warna putih. Nanti cari ek? Sumpah, korang mesti suke pemadam tu sebab senangkan kerja hahaha :)
Walau bagaimana sekali pun rupa sarang kami, aku akan pastikan open concept tu ade, nak jugak sliding macam rumah kat bawah ni. Tak kira la ape jua keadaan tabung gajah aku, aku nak jugak!














CANTIK KAN?
HAH, JANGANLAH TIRU IDEA AKU! 
HAHAHAHAHAHA

4 komentar:

LisaLisut says:
at: 28 October 2013 at 10:52 said...

bg i design umah u dh lawa dh. SP setia kan? lawa2 huhu. xyah tkr2 dh pn xpe. cptlaa xsbr nk tgk org kreatif berdeco2. huhuhu

smpt lg tu bersarkastik hahaha

puansazusarin says:
at: 28 October 2013 at 12:59 said...

menarik lah open konsep ni :)

~Ayu BnSyg~ says:
at: 28 October 2013 at 13:55 said...

Pemadam letrik utk ape Lynda?

kelipkelipchumel says:
at: 30 October 2013 at 00:06 said...

super mabeles sangat pintu gambar yg paling bawah tu.open concept ek. lawaaaaaaaa sgt.nak jugakkkk umah pintu gitu..me pulak tak sabar nak tgk ur new house.keep update tau. :)

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011