Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 25 November 2013

Hi. Nama saya Lunda Khan :)

Assalammualaikum :)

Yeayyyy tetibe rajin nak update blog. Eh, bukan update je siap revamp sekali haha last friday terlebih rajin selepas frust menonggeng Johor Darul Takzim ambil cuti rehat Jumaat & Sabtu. Selamat tinggal Monday blues! Hello Sunday blues.

Serabut nak fikir. Ikutkan sahaja.

Akhirnya berjaya tukor layout blog. Tidak berapa kemas tetapi tidak lagi menggunakan gambor kawen. Asyik gambo suci murni je. Sekali-sekala kita bagi yang hodoh pulak kan?

Hi, nama saya Lunda Khan. 


Hari ni nak share serba sedikit tentang facebook aku. Eh maaf, ini bukan personal facebook aku, aku sudah gantung tak bertali personal facebook ku itu. Malas la nak aktif, lebih baik aku bukak fanpage (sorry le, budget artis sikit) kemudian boleh share idea kat situ. Maka sekarang ni, facebook aku hanya Creative by LYNDA dan Hazlynda Kushairi (blog).

Sudilah untuk like :)
https://www.facebook.com/hazlynda.blogspot



Dalam facebook tu aku akan share beberapa idea untuk wedding, diy paper flower, home decor, house concept, kitchen cabinet, kitchen island, living hall, bedroom sampailah ke washroom decor :) Aku harap sedikit sebanyak dapat membantu aku dan memberi idea kepada yang lain sama. Nanti home progression pictures secara details akan aku upload di facebook fanpage tu.



Kenapa aku abaikan personal facebook tapi beriya sangat dengan fanpage? HAHAHA gila kan? Cukuplah sekadar personal facebook aku wujud di dalam list family and friends. Kalau ikut hati nak je aku tutup facebook aku tapi ade sebab lain........... yang sangat munasabah reasonnya :)

Esok, In Shaa Allah kalau ada masa untuk  update, nanti aku share enam perkara bila kita nak mula menghias. Eh, aku bukan pakar, tapi aku baca dari internet dan juga majalah dekorasi yang merata ade jual. Sedikit sebanyak dapat membantu. Ntah kenapa aku suke kalau bab macam ni. Aku suke menghias rumah walaupun rumah ini rumah sewa. Asalkan sedap mata aku memandang, senang hati bile balik rumah. Takdelah stress! Ala, aku tau ade yang bisik dalam hati, "Ala Lunda, ko takde anak lagi bolehlah!" Eh...... Nak seribu daya babe!

Lepas Zuhur nanti ade kesempatan, dengan izinNya aku nak pergi ambil kunci dengan jiran baru. Oh, husben authorize pada aku untuk ambil kunci sebab husben kene chicken pox! Get well soon husben :(

Hi Saranghae,

I tak sabor nak jumpe you sekejap lagi. Silalah make up dirimu molek-molek.
See you Saranghae!

Oppa!! Ahhhh teringat pulah Lee Min-ho dalam The Heirs! Kegilaan buat masa ni.






Signing off!

Lunda Khan ---- kahhkahhh!!!

10 komentar:

ain.ya.nun. says:
at: 25 November 2013 at 11:50 said...

Tengok header sambil gelak-gelak. Hilang sekejap monday blues. Haha.

LisaLisut says:
at: 25 November 2013 at 12:43 said...

hoyeh!!

thezaila says:
at: 25 November 2013 at 13:45 said...

wahhh.. ada fan page.. retis sangat ko noks.. mau hire jadi house decorator boleh.. aku part2 menghias, melukis, mewarna, pendek kata bab2 yg memerlukan creativity, aku mmg fail!!!! bole???

Zayani Zulkiffli says:
at: 25 November 2013 at 14:19 said...

Cantiknya ! LIKE LIKE !

hazlynda kushairi says:
at: 25 November 2013 at 16:22 said...

Ain,

Hehhh tetibe terasa diri ini kacak :)

hazlynda kushairi says:
at: 25 November 2013 at 16:22 said...

Lisa,

Ape hoyeh hoyeh? Gong Xi Fa Cai!

hazlynda kushairi says:
at: 25 November 2013 at 16:23 said...

Mak la,

Kalau aku boleh tukor profession, memang aku nak jadi anak didik Rizalman. Kelas kau! In Shaa Allah Mak la, aku boleh bg idea n pandangan. Bile mu pindah? Bulan depan ek?

hazlynda kushairi says:
at: 25 November 2013 at 16:24 said...

Zayani Zulkiffli,

Thank youuuuuuuu......!!!

nYomeL says:
at: 25 November 2013 at 16:37 said...

Hahaha! U made my Monday..
Yeayy!! Nak amek kunci dah..
Ohh.. cepatlah pindah Lunda! Amin.

** P/S: Ok.. Aku pon gila The Heirs skrg ni.. K bai.

irmafittaputri says:
at: 25 November 2013 at 16:44 said...

wah...hoyeah dpt kunci..pasni leh skodenh umah lynda... wah tgk gak the heirs...wink..wink...leeminho

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011