Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 6 June 2014

#RHsaranghae : Assalammualaikum Jiran Baru!

Assalammualaikum :)

Hahaha gelak dulu ek? Gilalah, tiga bulan aku tak update blog. Bukan malas, eh tu salah satu sebab sebenarnye tapi paling atas daripada tu adalah aku sangat busy, busy dengan hal sekolah yang takde kesudahan dan busy dengan hal rumah yg episodnye panjang dan plot-plot yang menarik. Dramatik sangat!

SERIOUS.

Aku rasa macam tak cukup tangan buat masa ni. Contractor deal dengan husben melalui phone, sedangkan aku nak kene p tgk rumah 2-3 kali seminggu tapi sejak 2 minggu akhir, aku kene pergi setiap hari. Hari ini, genap seminggu kami pindah sepenuhnya ke rumah kami. Things still unpack. Pindah kali ni aku lebih bijak sbb learn from the experience, 2 kali pindah rumah kan hahaha This time aku label atas atau bawah then bilik atau dapur atau living hall atau tv room. Bijak sikitlah. Memudahkan kerja aku dan senang aku nak kemas. nantilah aku share ek?

Dah petang hujan lebat macam ni baru tetibe rase nak update blog. Wifi and astro baru masuk last Monday. Hahaha itu adalah perkara pertama yg aku buat 3 hari sebelum pindah, by time, takdelah nak tunggu lama sgt. This time around, nombor telefon kami pilih haha mesti ade 8-2-4 sama seperti nombor telefon pintar, sama pintar dgn puan :) 

Semua orang excited nak masuk rumah sendiri. Yes! Aku excited tapi aku excited sebab masuk ke rumah sendiri, itu sahaja. 30% daripada feeling aku kurang excited sbb masu krumah yang belum complete sepenuhnya! Yes, dapur takde, pintu dapur pun takde! nak taknak aku kene pindah jugak. Yes, again yes-yes-yes memang ade consequences bila buat rumah. Bonda bilang, kalau nak buat rumah, buat all out, jangan nanti dh pindah baru nak buat, memang leceh. Yes lagi, aku memang terasa leceh sekarang sbb barang dh masuk rumah n working still going on. A day before pindah aku gave up with the contractor. Dengan husben ckp lain dgn cousin ckp lain dgn aku ckp lain sampai aku suruh bonda masuk campur, maybe cakap orang tua die akan dengar. Keluar telinga kiri! Sudahlah dengan contractor macam ni, environment rumah sangat beza dengan Setia Tropika when you can have everything there, kau pindah sini, kau tengok pokok kiri kanan, jauh dari bandor. Yelahhhh....... belum bangun! FINE. Tapi bile masuk rumah sendiri, rase tak excited tu kurang hahaha looking at our very own open concept house design, senyum syok sendiri. Pedulik.

Cut it short. 

Ramai lagi jiran belum masuk, tapi jiran belah kiri dari kami pindah sampai sekarang aku tak nampak hahaha nak lambai pun tak kesampaian. Sekarang ni kami cube desak contractor siapkan rumah sebelum sekolah bukak. This is the only time yang aku boleh mengemas, kalau tidak hujung minggu. Itupun ikut mood.

Rumah sekarang dah 80%

Sorry lah contractor, bak kata husben, kami nak yang terbaik untuk rumah kami dan hasilnya setimpal dengan duit yang dah dilaburkan.

Dah lah, banyak cakap, banyak complaint!

Assalammualaikum jiran baru!



5 komentar:

Cindyrina Rina says:
at: 6 June 2014 at 16:24 said...

cantik rumah! jz visiting..

Rilla says:
at: 6 June 2014 at 17:15 said...

Samalah..kiri kana orang cakap, renovate dulu semua, baru pindah. Only if we can..I reno basic je. KC pun takde lagi. Asal boleh hidup kekdahnya.

Irma Putri says:
at: 6 June 2014 at 17:37 said...

jahat...jiran ku...asyik teaser...bg la tour betul2...rumah mu itu

Aty_Fared says:
at: 6 June 2014 at 19:09 said...

i dah setahun lebih pindah.. jiran kiri kanan belum ada.. jirang belakang tak pernah bertegur.. asal kuar umah konon2 nak tegur sambil buat kerje jiran masuk umah..adeeyyhh...

Rose Azadir says:
at: 9 June 2014 at 15:52 said...

salam kenal, cantik rumah, kt mane tue? anyway saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer... :)

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011