Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 13 October 2015

Hello Housewife!

Assalammualaikum :)

Yessssss........ Finally today genap seminggu dah berhenti sekolah. No..... Actually I tendered for a month notice but they decided to let me go a day after. Bersyukur teramat sangat, this is what I want. Since the last update 4 months ago, masa tu sbb masuk hospital bleeding, and now I have all my time at home. Sejak esoknya dah tak sekolah, so many list nak kena buat, ye lah..... kite duduk rumah kena kerja jugak. It's not easy.

First 3 days, apa yang aku buat, aku kemas CBL Creative Hub which I allocated one of the room kat atas utk Creative by LYNDA. Yes, all this while aku buat kerja kahwin orang dalam bilik tu. Aku kemas semula hahaha maklumlah bersepah selepas buat kerja, no time nak kemas sbb esoknya sekolah, nak masak lagi, nak kemas rumah lagi, so many things to do but so little time I have! And now, bilik dah kemas, nak buat kerja pun hati senang!



Dalam masa yang sama, aku buka art classes di Taman Mutiara Rini, Johor Bahru. So, sesiapa yang duduk di JB, ada anak kecil dari umur 4 hingga 12 tahun, silalah hantar ke kelas melukis sy :) This is what I've been working pon for few months, documentations, space, open day etc. Aku sewa bilik di tadika utk permulaan ini, berharap nanti aku akan ade centre sendiri, in shaa Allah..... Doakanlah ye! Buat masa ni, aku suka apa yang aku buat, Creative by LYNDA dan THE ART ROOM By CBL. Both were registered with SSM. Untuk langkah permulaan, kita mmula dari bawah dan kini aku ada 10 orang anak-anak kecil yang telah mendaftar dan memulakan kelas minggu lepas. So cute!



THE ART ROOM By CBL is only on saturdays. So weekdays aku akan sibuk mengemas rumah tak sudah, masak untuk gendang gendut perut buncit, dan orders from CBL. Aku tekad dan nekad untuk berhenti kerja dan memulakan business aku sendiri walaupun aku tahu akan ade dugaan² yang mendatang. Aku yakin dengan rezeki Allah. Allah sentiasa dengan hambaNya yang sabar.....

Doakan aku ek.

Esok in shaa Allah aku sambung update lagi :)

6 komentar:

Wani says:
at: 13 October 2015 at 11:23 said...

Good luck linda!semoga Allah permudahkan!

haya says:
at: 13 October 2015 at 19:57 said...

gigih tau kita tggu awak update blog! :)

Suraya Hafizi Jafar says:
at: 17 October 2015 at 10:10 said...

wahhh mutiara rini kat belah mane tu art school.. salman masih bawah umur lg.. by the time dia 4 tahun maybe lynda dah ade center sendiri. insyaAllah bukak kat kempas tau.. kikiki sonang mak nk drive sendiri..

feel free to drop by my blog
surayajafar.blogspot.my

nYomeL says:
at: 9 November 2015 at 10:08 said...

Good luck and All the best, babe!
Inshaa Allah.. May Allah ease everything for you.
I know you can do it!

*Hugs & Kisses*

dorsett pink says:
at: 8 December 2015 at 11:57 said...

akak.. nanti update lagi k.. nak tahu cerita "housewife" akak.. hahhaa..

dorsett pink says:
at: 8 December 2015 at 11:59 said...

btw, kalau saya duk kat JB, saya akan anak saya gi kelas art dengan akak... tapi sebab saya duk jauh di KL ni, so saya cari art class dekat dengan umah saya je lah... anak saya umur setahun 6 bulan. nest week is her 1st art class

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011