Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 28 December 2015

You.. update blog pleaseeeeee :) - mrsbrown.cho

Assalammualaikum :)

Haihhh... Aku ni selalu berangan nak update blog atleast 3-4 kali seminggu lepas berhenti kerja but it seems that I don't have much time to write. Banyak lagi yang aku nak share on #rhsaranghae tapi so little time I have. Siang malam mengadap kerja CBL and The Art Room, artroom dah takde class for this year, jumpe next year ok anak-anak. Teacher pun nak bercuti. Biasalah, aku ni cuti sekolah je nak blk KL. Asal cuti je nak balik KL. Berpisah tiada.


Aku rindu KL tapi aku ada kehidupan di JB.


Sejak tak sekolah ni, orang tanya, tak boring ke, tak rindu ke anak murid, tak rindu ke kawan-kawan? Honestly, selepas keluar dr sekolah swasta tu, aku rasa bahagia. Beban kerja dilepaskan, tak perlu mengadap muka plastik setiap hari. Cuma satu je, aku rindu anak-anak aku. Hampir 3 tahun bersama, nak lak aku guru kelas kelas hujung, latihan vokal aku setiap hari memang padu, kalah Adele. Dalam kelas jadi harimau, luar kelas jd burung merpati. Ingat senang nak jd pendidik? Nak lak sekolah rendah. Tabahnya guru-guru sekolah rendah yang lain. Aku? Half way, tarik diri.


Now, apa aku buat?


Urusan aku di rumah. Uruskan rumah, makan pakai husband dan kerja-kerja kahwin CBL. Rezeki yang ada, harap dapat cari poket duit sendiri.


Urusan aku di luar rumah. Uruskan pengajaran dan pembelajaran kreativiti anak-anak di luar sana. Seronok mengajar. Takkan boleh hilang darah yang mengalir. Kalau Bonda petir di sekolah, aku kilat menyambar hahaha Tahun depan silalah hantar anak ke kelas kraf dan melukis dan sebelah malam aku buat home tution - bahasa melayu sekolah rendah.


Esok, aku pun tak pasti aku sempat update blog macam preps kahwin dulu. Such a longgggggg hiatus. Hick ups here and there. Aku pernah jatuh, aku bangun. Aku pernah sedih, aku senyum. Tapi yang pasti, badan aku makin mengembang. Aku taknak stress, aku taknak gemuk. Tapi aku malas nak exercise, macamana tu?


Sebenarnya ada seperkara yang buat aku rajin utk tulis blog semula haha ala.... memberi semangatlah utk terus menulis! To @mrsbrown.cho, here I am! I'm not sure if this is my last entry for year 2015. Atau mungkin aku akan rajin 2 hari lagi :)




Seperkara lagi yang buat aku tekad untuk terus menulis.

LIGHTS, CAMERA, ACTION!

Alhamdulillah. Penghujung tahun yang sangat manis.
Update kemudian la eh?



Till then friends.
Aku nak kene prepare untuk ulangtahun ke-5 hubungan manis kami hahaha doa sekarang, moga aku rajin esok lusa sebelum 1.1.16 :)

Chiow.

3 komentar:

nurul harnani kasmari says:
at: 28 December 2015 at 21:14 said...

Welcome back dear. Yeayy

hazlynda kushairi says:
at: 2 February 2016 at 11:49 said...

Hehehe in shaa Allah akan cube rajinkan diri :)

jannah sabri says:
at: 3 February 2016 at 21:55 said...

Salam.

I tak pernah beli Impiana until I saw this cover. What attracted me to this edition was the red cabinet. Tengah browse blog list jumpa your blog. Sangat cantik. Congratulations on making the cover. Insya Allah will continue to follow your blog.

Do follow my blog on i-am-cheekykitty.blogspot.com

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011