Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 14 March 2017

Tembok China siap!

Assalammualaikum :)

Akhirnya nak update blog pagi ni. Eh, akhirnya tembok china dah dinaikkan sepenuhnya. Tapi RH bagi masa seminggu hingga simen betul-betul kering. Maklumlah, cuaca tak menentukan, hari ni hujan esok panas terik lusa hujan balik. Bila lah boleh ngecat? Semuanya bergantung pada cuaca. Yang paling penting, bahagian atas tembok china sudah selamat dicantumkan dan dibuka selepas 2 hari panas terik.

 

Maka, tembok mula diplaster bagi licin. Sedikit demi sedikit tapi dalam masa sehari siap semuanya. Komited dengan kerja! Kadang kesian sebab tengok yang bekerja semuanya dah tua tapi masih kuat nak pikul barang berat-berat. Tak sampai hati tengok. Kalau sesiapa di area Skudai, Johor Bahru yang memerlukan perkhidmatan naik tembok atau bina rumah dll, boleh hubungi Pakcik Tamam ni, dia tinggal di Taman Universiti. Dekat je dengan rumah. Hasil kerja memang kemas, bukan dia yang buat tp workers nya, rajin dan kemas buatan mereka.

 

 

 

Seminggu selepas cuti seminggu CNY baru dapat kemas rumah. Tengoklah betapa berhabuk dan huru hara patio RH selama beberapa hari tu. Nasib baik cuti sekolah... Mulalah aktiviti ngecat di rumah. HK menolong RI untuk the first layer, sealer eh orang panggil? Maaflah, tak pandai haha tapi kami menggunakan ni hahaha Tinting base namanya!

 

 

 

Laju je siapkan sebab satu layer je. Esoknya ahad RI dah nak mula cat putih dan dark grey. Kerja mengecat berlarutan hingga ke minggu depan. Rasanya hampir sebulan tembok china ni nak siap. 

 

 

Huru hara barang-barang yang ada. Tembok china siap di cat dengan warna selamat iaitu warna putih. Misi seterusnya, eh bukan sekarang tapi kalau ade rezeki lebih, nak set up outdoor dining. Doakan dimakbul doa RH hehe Alhamdulillah semuanya dah setel bahagian luor rumah. Jap eh HK tengok kalau ade gambor lebihan utk dikongsi.

Oh okay takde gambor lagi. Balik ni HK gali photos kalau ade esok kite tepek ek? Hari ni kelas penuh, maka, jumpe esok! In shaa Allah.

//hazlynda

0 komentar:

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011